چطور یک رابطه شکست خورده را ترمیم کنید
خیلی وقتها روابطمان با شکست مواجه میشوند. اگر بخاطر کاری که یکی از شما انجام داده یا حرفی که زده، سوءتفاهمی اتفاق بیفتد، میتواند رابطه را با شکست روبهرو کند.
خوشبختانه چیزهای شکسته شده قابل ترمیم هستند. البته گاهیاوقات. وقتی رابطهای خاتمه مییابد، باید اول از خودتان سوال کنید آیا این رابطه ارزش نجات دادن را دارد؟ آیا واقعا میخواهید آن رابطه را ادامه دهید؟ آیا طرفتان همان کسی است که بخواهید با او بمانید؟ اگر اینطور نیست، پیشنهاد میکنیم برای ترمیم رابطهتان با او، وقت نگذارید.
از طرف دیگر، اگر برای دوستی و رابطه با آن فرد ارزش قائل هستید و آن رابطه برایتان اهمیت دارد، پس باید به هر طریق ممکن تلاش لازم برای ترمیم آن رابطه را صرف کنید.
سوال اینجاست که چطور باید این کار را انجام دهید؟ اولین کاری که باید بکنید این است که با آن فرد تماس بگیرید و بگویید که برای دوستی با او ارزش قائل هستید و دوست دارید که در این رابطه با او حرف بزنید. برای او توضیح دهید که میخواهید سوءتفاهمات را از بین ببرید، حال تقصیر هر کدام از شما بوده باشد. وقت مشخص کردن مقصر نیست، وقت آن است که درکتان را بالا ببرید و به هر راهی که شده برای برقراری یک گفتگو و ارتباط عمیقتر زمان بگذارید.
اول اجازه دهید طرفمقابلتان نظراتش را مطرح کند. کاری کنید که بفهمد نظراتش برای شما اهمیت دارد. این را خیلی واضح با گفتن، "واقعاً دوست دارم دوباره نظرت را در مورد این موضوع بدانم و قول میدهم که حرفت را قطع نکنم چون فکر کنم دفعه قبل وقت کافی برای اینکه همه حرفت را بزنی در اختیارت قرار ندادم" نشان دهید. با این روش، باعث میشوید طرف مقابلتان بفهمد که حرفهایش برای شما مهم است. وقتی حرفهای او تمام شد، نوبت شماست که پاسخ دهید.
اولین پاسخ شما باید این باشد که حرفهایش را کاملاً فهمیدهاید و به هیچوجه بعد از آن نباید از کلمه "اما" استفاده کنید. زیرا آوردن این واژه، بخش اول جلمهتان را منفی خواهد کرد. استفاده از کلمه "اما" نشان میدهد که واقعاً به حرفهای او گوش نمیکردهاید و فقط منتظر بودهاید که نوبت حرف زدن خودتان شود. میتوانید جمله اولتان را با چنین جملهای دنبال کنید: "چیزی که درمورد حرفهایت خیلی جالب است یا مهم است یا ..." یا "حرفهایت کاملاً درست هستند و دوست دارم اضافه کنم که..."
از به کار بردن کلمات یا جملات منفیکننده مثل "چطور میتوانستی چنین کاری کنی؟" خودداری کنید.
یک روش خوب دیگر این است که سوال بپرسید: "نظرت درمورد اینکه فردا همدیگر را ملاقات کنیم و درمورد آینده رابطهمان حرف بزنیم، چیست؟"، "آیا میتوانی جزئیات بیشتری درمورد این موضوع مطرح کنی؟" و ... سوالاتی که به باز کردن و روشن کردن هر چه بیشتر این سوءتفاهم کمک کند.
سعی کنید حرفهایتان را به طور کامل در این گفتگو مطرح کنید. گاهی اوقات وقتی هر دو طرف فرصت بیان همه حرفهایشان را به دست میآورند، خودبهخود مشکلات و سوءتفاهمات رابطه از بین رفته و رابطه ترمیم میشود. حداقل میتواند شروع خوبی برای ترمیم رابطه باشد.
وقتی همه اطلاعات لازم را در دسترس داشته باشید، راحتتر میتوانید یک راهحل برای داشتن رابطهای بهتر در آینده پیدا کنید.
نظرات شما عزیزان: