پستانك مانع تغذيه نوزاد از شير مادر می شود
عضو هيئت علمي وزارت بهداشت گفت: استفاده از بطري و پستانك مانع تغذيه نوزاد از شير مادر ميشود؛ اين گونه وسايل از نظر مكيدن و نوع بافت با س-ي-ن-ه مادر بسيار تفاوت دارد و براي نوزاد ايجاد شبهه ميكند.
خليل فريور در گفتوگو با فارس اظهار داشت: طي بررسيهايي كه سازمان جهاني بهداشت و مراكز علمي به عمل آوردند، به اين نتيجه رسيدند كه اگر تغذيه در ساعت اول تولد در يك نوزاد رسيده و سالم و مادري كه وضعيت تثبيتشده دارد، در اتاق زايمان آغاز شود، ميتواند به برقراري رابطه عاطفي بهتر بين مادر و نوزاد و مواد اوليهاي كه بايد در بدو تولد به نوزاد برسد، كمك كند.
وي در رابطه با ضريب هوشي نوزادان گفت: بررسيهاي علمي نشان داده است، در نوزاداني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، علاوه بر برقراري رابطه عاطفي بين مادر و نوزاد، به دليل وجود تركيباتي در شير مادر، ضريب هوشي نوزاد افزايش مييابد.
عضو هيئت علمي وزارت بهداشت افزود: نوزاداني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، بيماريهاي دوران طفوليت در بين آنها كمتر است و در نتيجه كمتر دچار سوء تغذيه و چاقي ميشوند همچنين اين نوزادان كمتر به ديابت و بيماريهاي مختلف گوارشي، كليوي، تغذيهاي و غددي مبتلا ميشوند و در نتيجه از قلب و عروق سالمتري برخوردار بوده و كمتر به فشار خون و افزايش كلسترول دچار ميشوند بنابراين شير مادر پايه و زيربناي سلامتي هر فرد است.
فريور در خصوص نوزاداني كه از شير مادر تغذيه نميكنند، خاطرنشان كرد: در نوزاداني كه از شير مادر تغذيه نميكنند، با افزايش سن، احتمال ابتلا به بيماريهايي مانند انواع آلرژيها، پوليپ و آسم بيشتر است و در حقيقت سلامتي آينده اين نوزادان از ضمانت خوبي برخوردار نيست.
وي افزود: امتناع نوزاد از خوردن شير مادر به دلايل مختلف ممكن است ايجاد شود و در سنين مختلف متفاوت است؛ ممكن است نوزاد از يك س-ي-ن-هيا هر دو س-ي-ن-همادر شير نخورد يا س-ي-ن-هبه نحو صحيح در دهان او گذاشته نشود، همچنين ممكن است دلايل ديگري مانند درد، انسداد بيني و مشكل بلع در نوزاد وجود داشته باشد
اين متخصص كودكان ادامه داد: دليل ديگري كه نوزاد از شير مادر تغذيه نميكند، استفاده از بطري و پستانكهايي است كه براي تغذيه نوزاد استفاده ميشود؛ اين گونه وسايل از نظر مكيدن، ميزان جريان و نوع بافت با س-ي-ن-ه مادر بسيار تفاوت دارد و براي نوزاد ايجاد شبهه می كند.
نظرات شما عزیزان: