چرا دوست داريد با افراد شبيه خودتان ازدواج کنيد؟
بررسيها نشان داد که هر اندازه فرد مورد نظر به ما شبيهتر بود، بخش بيشتري از قسمت مرکزي مغز که به مرکز تصميم و کنترل هيجانات و تصميمات مربوط است، براي فعاليت باز ميشد و ...
محققان دريافتهاند که قسمتي از مغز که هيجانات و احساسات را کنترل ميکند، در هنگام مشاهده افراد مشابه خودمان فعالتر ميشود.
به گزارش اعتدال ، دانشمندان توانستند پاسخ اين پرسش را که" چرا به طور طبيعي با افراد هم طبقه خود، دوست شده و يا ازدواج ميکنيم" دريابند.
دکتر کارولينا زينک در انستيتو سلامت ذهني در مريلند آزمايشي را ترتيب داد که بر اساس آن به 23 نفر اطلاعات افرادي نزديک به وضعيت اقتصادي ، اجتماعي بالاتر و پايينتر آنها نشان داده شد. سپس از طريق MRI فعاليت قسمت مرکزي مغز در هر حالت اندازهگيري شد.
بررسيها نشان داد که هر اندازه فرد مورد نظر به ما شبيهتر بود، بخش بيشتري از قسمت مرکزي مغز که به مرکز تصميم و کنترل هيجانات و تصميمات مربوط است، براي فعاليت باز ميشد.
در واقع مغز افراد متعلق به طبقه بالاي اجتماعي هنگام ملاقات با افراد هم طبقه خود فعالتر و مغز افراد متعلق به طبقه پايين هنگام ملاقات با افراد هم طبقه خود، واکنش مثبت دارند.
محققان نشان دادند که اين نتايج با نتايج به دست آمده از ميمونها بسيار سازگار است. در ميمونها نيز رفتارها بسته به موقعيت آنان در گروه متفاوت است.
دکتر زينک ميگويد: نحوه واکنش و رفتار ما با افراد اطراف خود بر اساس موقعيت اجتماعي آنان نسبت به ما صورت ميگيرد و به همين علت اطلاعات مرتبط با طبقه اجتماعي افراد براي ما بسيار ارزشمند است.
به عنوان يک انسان ما ظرفيت تشخيص محيط بيروني را براي انتخاب بهترين و مناسبترين احساس براي خود داريم.
مغز ما حالت ايستا ندارد و ميتواند خود را با شرايط وفق دهد. زماني که موقعيت يک شخص عوض ميشود، انتظار داريم ارزشهاي مرتبط با موقعيت اجتماعي و نظر او نسبت به ديگران نيز در قسمت تصميمگيري تغيير کند.
نظرات شما عزیزان: