دیابتی ها از این وسیله در حمام استفاده نکنند!
امروز از سنگپا برای زدودن بافتها و سلولهای مرده و به عنوان یک لایهبردار استفاده میشود. سنگپا به رنگهای سفید، قهوهای، قرمز و مشکی و در انواع طبیعی و مصنوعی موجود است و معمولا در داروخانهها و مراکز فروش لوازم حمام و دستشویی به فروش میرسد. اگر هم سری به سواحل یونان بزنید، میتوانید در ساحل، سنگ پای طبیعی بیابید. برای اینكه، بیشتر با نحوه و لزوم استفاده از آن آشنا شوید، پای صحبتهای دكتر غفارپور نشستیم:
جناب دكتر! یكی از مشكلات رایج پوست كف پا، ضخیم شدن و ترك خوردن آن است. در مورد علت این امر بفرمایید؟
در درجه اول افرادی كه پا برهنه راه میروند بر اثر سایش كف پا دچار این مشكل میشوند. علت دوم ضخیم شدن كف پا، كلفتی لایه شاخی است كه میتواند جنبههای وراثتی داشته باشد.
در اغلب خانمها نیز بعد از یائسگی شاهد ضخیم شدن پوست كف پا هستیم كه به آن كلفتی كف پای دوران یائسگی گفته میشود.
آیا امكان پیشگیری وجود دارد؟
پوشیدن جوراب نخی میتواند تا حد زیادی از این مشكل پیشگیری كند اما در مواردی كه ضخیم شدن كف پا به دلیل وراثت یا بعد از دوران یائسگی است، پیشگیری از آن ممكن نیست و فرد میتواند با استفاده از كرمهای مرطوبكننده كف پا را نرم و تا حدودی از خشك شدن و تركیدن پوست پیشگیری كند.
آیا استفاده از سنگپا را برای زدودن این بافتهای ضخیم و مرده توصیه میكنید؟
ضخیم شدن كف پا و تركهای آن، دغدغهها در مورد زیبایی است و برای نازك كردن و تراشیدن آن، استفاده از سنگ پا چه به صورت طبیعی چه مصنوعی اشكالی ندارد اما در بعضی از موارد مانند بیماری پسوریازیس این عمل میتواند موجب تشدید بیماری شود بنابراین توصیه میشود افراد قبل از استفاده از سنگپا به یك پزشك متخصص مراجعه كنند و از تركیبات كراتولیتیك كه پزشك تجویز میکند و باعث نرم شدن لایههای كلفت شاخی كف پا میشود، استفاده كنند.
افراد مبتلا به دیابت چطور؟ مجاز به استفاده از سنگ پا هستند؟
خیر. استفاده از سنگ پا به این افراد توصیه نمیشود. چنانچه افراد كف پا را بیش از حد سایش دهند، باعث ایجاد خراشهایی در كف پا میشوند و میكروبها به كف پا منتقل خواهد شد.
استفاده از سنگ پای مصنوعی چطور؟
امروزه بهصورت مصنوعی نیز از مواد ساینده سنگ پا تهیه میكنند. استفاده از این نوع سنگ پاها برای نازك كردن كلفتیهای كف پا در افراد غیردیابتی اشكالی ندارد.
آیا سنگ پا هم باید وسیلهای شخصی باشد؟
بله. همانطور كه گفته شد چنانچه افراد كف پا را بیش از حد سایش دهند، خراشهایی در كف پا ایجاد شده و باعث انتقال میكروب میشود. بنابراین توصیه میکنیم حتما سنگپای مخصوص به خود داشته باشید و از سنگپای دیگران استفاده نكنید. همچنین حتما از سنگ پای تمیز استفاده كنید و آن را در معرض آلودگی قرار ندهید.
پس تمیز و خشك كردن سنگ پا بعد از هر بار استفاده الزامی است؟
حتما بعد از استفاده از سنگ پا آن را با برسی شستوشو دهید تا خلل و فرج آن تمیز شود و آن را در محیط خشك نگه دارید زیرا محیط مرطوب باعث تجمع انواع مخمر و قارچها و استفاده از آن باعث آلودگی و انتقال بیماری به كف پای انسان میشود.
بین سنگ پای طبیعی و مصنوعی كدام بهداشتیتر است و استفاده از كدام یك را توصیه میكنید؟
این دو از نظر كارایی تفاوتی با هم ندارند به شرطی كه شخصی باشند و تمیز استفاده شوند.
نظرات شما عزیزان: