.:: همه چیز در مورد مسواک و روش های مسواک زدن ::.
مسواک زدن صحیح حداقل دو دقیقه طول خواهد کشید. درست شنیدید یعنی معادل ۱۲۰ ثانیه !
اغلب افراد این مقدار زمان را صرف مسواک زدن نمی کنند. برای اینکه این مدت زمان را خوب حس کنید سعی کنید هنگام مسواک زدن از یک تایمر استفاده کنید. برای اینکه دندان ها را صحیح مسواک نمایید مسواک را با حرکت کوتاه و با ضربه ملایم بر روی سطوح دندان حرکت دهید. بر روی خط لثه، سطوح دور از دسترس دندان های عقب، بخشهای نزدیک پرکردگیها، تاج دندانها و بقیه ترمیمها توجه بیشتری اعمال کنید. برای پاک کردن کامل هر ناحیه به ترتیب زیر عمل کنید :
1. ابتدا سطوح خارجی دندانهای بالا و سپس دندان های پایین را مسواک بزنید.
2. سطوح داخلی دندان های بالا و سپس دندان های پایین را مسواک بزنید.
3. سطوح جونده را پاک کنید.
4. برای اینکه نفس خوشبوتری داشته باشید مسواک را به ملایمت بر روی سطح زبان بکشید.
5. برای پاک کردن باکتری ها و داشتن نفس خوشبوتر، به آرامی سطح زبان را مسواک بزنید.
6. به آرامی سطوح خارجی، داخلی و جونده هر یک از دندان ها را با حرکت لرزشی عقب - جلو مسواک بزنید.
7. مسواک را با زاویه ۴۵ درجه بر روی خط لثه قرار داده و با دور کردن از خط لثه بر روی دندان کشیده و یا به صورت پیچشی حرکت دهید.
:: انتخاب مسواک مناسب
اینکه از میان انواع مختلف مسواک هایی که در شکل ها و اندازه های مختلف در بازار موجودند، کدامیک را بخریم می تواند موجب سردرگمی ما شود. در اینجا به نکاتی که در انتخاب مسواک باید به آنها توجه کرد اشاره می کنیم:
بیشتر متخصصین دندان بر این باور هستند که مسواک های دارای موهای نرم برای زدودن پلاک و ذرات باقیمانده از دهان بهترین عملکرد را دارند. مسواک های زبر موجب آسیب رساندن به بافت لثه می شوند. مسواک های سرکوچک از این مزیت برخوردار هستند که بهتر میتوانند به تمام نواحی دهان از جمله سطوح دور از دسترس دندان های عقب برسند. از میان انواع مسواک با دسته های متفاوت (مانند دسته های دارای برجستگی و غیر لغزنده و یا دارای گلوگاه انعطاف پذیر)، شکل های مختلف سر (نوک تیز یا مستطیلی)، مدل های برس (موجدار، مسطح یا گنبدی شکل) مسواکی را بردارید که راحت تر می توانید با آن کار کنید. بهترین مسواک ها آنهایی هستند که با اندازه دهان شما همخوانی داشته و به آسانی به تمام نقاط دهان برسند. برای بسیاری از افراد مسواک های برقی جایگزین مناسبی محسوب می شوند چرا که مسواک های برقی وظیفه پاک کردن دندان ها را بهتر انجام می دهند. به ویژه برای افرادی که مسواک زدن برای آنها سخت است یا از ناراحتی های جسمی رنج می برند.
:: وقتی مسواك میزنید لثهتان خونریزی میکند؟
وقتی شما لثههای سالمی داشته باشید و با روش صحیحی مسواک بزنید، لثههایتان خونریزی نمیکند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در صورت خونریزی هنگام مسواک کردن یا لثههای شما دچار بیماری شدهاند یا اینکه مهارت لازم برای مسواک کردن را ندارید. در هر حال، برای برطرف شدن مشکلتان توصیه میکنم این یادداشت را بخوانید ...
یکی از علامتهای بیماری لثه، خونریزی از لثهها به صورت خودبهخود، هنگام غذا خوردن یا هنگام مسواک کردن است اما شدت و پیشرفت بیماری با این علامت و به وسیله بیمار قابل تشخیص نیست. هنگامی که میکروبها به صورت یک لایه نرم همراه با مواد غذایی و مواد موجود در بزاق به سطح دندان (تاج و ریشه) میچسبند با برانگیختن سیستم ایمنی لثهها را پرخون و ملتهب میکنند. در این شرایط که هنوز جرم تشکیل نشده و لایه نرمی روی دندان شکل گرفته، به راحتی قابل برداشتن به وسیله مسواک و نخ دندان است و با رعایت بهداشت به حالت طبیعی برخواهد گشت اما در صورتی که زمان زیادی از تشکیل این لایه بگذرد و لایه سخت شده باشد (به عبارتی، جِرم تشکیل شده باشد) امکان تمیز کردن و برداشتن آن با مسواک وجود ندارد و دندانها باید جرمگیری شوند.
لازم به توضیح است که مکانیزم ایجاد التهاب در هر دو حالت یکسان است. بنابراین کسانی که به دلیل خونریزی لثهها از مسواک کردن اجتناب میکنند، نه تنها باعث درمان مشکل و بهبود لثهها نمیشوند؛ بلکه به تجمع میکروبها و جِرمها کمک میکنند. به خاطر داشته باشید مراجعه نکردن به دندانپزشک باعث میشود آسیبها جدیتر و هزینه درمان بیشتر شود. در حالت طبیعی، از مجموع طول دندان، حدود 3/2 آن ریشه و 3/1 آن تاج است. 3/2 ریشه داخل استخوان قرار گرفته و ارتباط دندان و استخوان به وسیله الیافی به نام پریودنتال برقرار میشود. همچنین در قسمت بالای استخوان لثه به دندان چسبندگی دارد. در شروع بیماری، لثه اطراف دندان ملتهب میشود. اگر شما دیر اقدام درمانی کنید، التهاب پایدارشده و لثه از حالت طبیعی خارج میشود. با بیمار شدن لثه ممکن است استخوان اطراف دندان نیز تخریب شود. به یاد داشته باشید بسیاری از بیماریهای پریودنتال (لثه) شدید، در واقع، ادامه بیماری سادهای است که با عدم رعایت بهداشت، مسواک نکردن و جرمگیری نکردن شروع شده است.
پیشنهاد من به همه کسانی که نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان کمتوجه هستند و اگر حین مسواک کردن درد احساس میکنند یا خونریزی از لثه را شاهد هستند مسواک زدن را ترک میکنند، این است که این كار را نكنند و برای علتیابی و درمان به دندانپزشک مراجعه کنند.
نظرات شما عزیزان: