10 نشانه ابتلا به تیروئید
میلیونها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آنها از آن بیخبرند. تیروئید غدهای پروانهای شکل است که در گردن قرار گرفته است، غده مهم در متابولیسم و سوختوساز بدن محسوب میشود. وقتی غده تیروئیدتان خوب عمل نکند، میتواند بر هر جنبه از سلامتیتان، بهویژه وزن، افسردگی و سطح انرژیتان اثر بگذارد.
ازآنجاکه مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشدهاند میتواند به شدت موجب چاقی، بیماریهای قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند، خیلی مهم است که مراقب وضعیت سلامتی خودتان باشید.
برای اینکه مشکل تیروئید داشته باشید لازم نیست همه این علائم را در خود مشاهده کنید. در زیر به چند مورد از متداولترین علائم و نشانههای تیروئید اشاره میکنیم:
1. درد مفصلی و عضله، مشکلات تونل کارپ و تاندون
درد در ناحیه عضلات و مفصلها، ضعف دستها و گرایش به ایجاد مشکل تونل کارپال در دستها، تونل تارسال در رانها و التهاب پلانتار در پاها، همه میتوانند از علائم مشکلات تیروئید تشخیص دادهنشده باشند.
2. ناراحتی در گردن/بزرگ شدن گردن
احساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گردن، خشدار شدن صدا یا بزرگ شدن محسوس تیروئید، همه از علائم تیروئید به شمار میروند.
3. تغییر در وضعیت پوست و مو
پوست و مو شدیداً دربرابر مشکلات تیروئید آسیبپذیر هستند و بهویژه، ریزش مو یکی از متداولترین علائم مشکلات تیروئید میباشد. در کمکاری تیروئید، موها معمولاً شکننده، زبر و خشک میشوند که خیلی راحت شکننده شده و میریزند. پوست نیز ممکن است شدیداً زبر، خشک و پوستهپوسته شود. در کمکاری تیروئید، معمولاً ریزش موی غیرطبیعی در لبه بیرونی ابرو ایجاد میشود. در پُرکاری تیروئید، ریزش موی جدی اتفاق افتاده و پوست نیز حساس و نازک میشود.
4. مشکلات گوارشی
کمکاری تیروئید معمولاً با یبوست جدی و طولانی مدت همراه است درحالیکه پُرکاری تیروئید با اسهال و سندرم روده آسیبپذیر همراه است.
5. بینظمی عادتماهیانه و مشکلات باروری
کمکاری تیروئید معمولاً موجب سنگینتر شدن، دردناکتر شدن و بیشتر شدن عادتماهیانه میشود و در پُرکاری تیروئید معمولاً عادتماهیانه بسیار کوتاه، سبک و دیربهدیر خواهد شد. مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده و درمان نمیشوند ممکن است منجر به ناباروری نیز شوند.
6. سابقه خانوادگی
اگر مشکلات تیروئید در خانواده شما موروثی باشند، شما بیشتر در معرض ابتلا به آنها قرار دارید. البته ممکن است از وجود این مشکل در خانواده خود اطلاع نداشته باشید، زیرا این مشکل معمولاً در میان نسل قبل بهعنوان گواتر معروف بوده است. بنابراین به هر حرف و صحبتی که در خانواده درمورد گواتر و اضافه وزن ناشی از مشکل غدد پیش آمد دقت کنید زیرا همینها میتواند به طور غیرمستقیم به مشکلات تیروئید اشاره داشته باشد.
7. مشکلات کلسترول
بالا رفتن کلسترول، مخصوصاً وقتی به رژیمغذایی، ورزش یا داروهای پایینآورنده کلسترول واکنشپذیر نباشد، میتواند نشانه کم کاری تیروئید باشد. پایین بودن غیرطبیعی کلسترول نیر میتواند نشانه پُرکاری تیروئید باشد.
8. افسردگی و اضطراب
افسردگی و اضطراب میتوانند نشانههایی از بیماری تیروئید قلمداد شوند. کمکاری تیروئید معمولاً با افسردگی همراه است و پُرکاری آن معمولاً با اضطراب و حملات ترس. افسردگی که به داروهای ضدافسردگی نیز واکنش نمیدهد هم میتواند نشانه یک اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.
9. تغییرات وزن
ممکن است یک رژیمغذایی کمچربی و کمکالری را با یک برنامه ورزشی قوی دنبال کنید اما موفق به پایین آوردن وزنتان نشوید. مشکل در پایین آوردن وزن میتواند نشانه کمکاری تیروئید باشد. در پُرکاری تیروئید نیز ممکن است باوجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید. تغییرات وزن بیدلیل و غیرطبیعی میتواند نشانههای کمکاری یا پُرکاری تیروئید باشند.
10. خستگی
احساس خستگی وقتی از خواب بیدار میشوید، طوریکه انگار 8 تا 10 ساعت خواب شب برایتان کافی نبوده است و قادر نیستید فعالیتهای روزمرهتان را شروع کنید، میتواند نشانههای مشکلات تیروئید باشد. (در پُرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بیخوابی شوید و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز شود.)
اگر این علائم را در خود مشاهده میکنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش کامل تیروئید از شما گرفته و وضعیتتان را ارزیابی کند.
بعد از بارداری چطور به تناسب اندام برسیم؟
این راه کارها عبارتند از
1 - شیردهی
شیر مادر نه تنها برای کودک بسیار مفید است بلکه این کار به مادری که تازه صاحب فرزند شده کمک میکند وزن خود را کاهش دهد. پزشکان معتقدند که شیردهی موجب میشود بدن مادر روزانه حدود ۵۰۰ کالری انرژی بسوزاند.
2 - نوشیدن آب زیاد
روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید اگر ادرارتان زرد رنگ شود به این معنی است که بدنتان خشک و کم آب شده بنابراین توصیه میشود که با نوشیدن آب به تازه شدن بدنتان کمک کنید.
3 - وعدههای غذایی متعادل داشته باشید
از آنجا که شما تازه مادر شدهاید پس بیتردید اجازه ندارید رژیم بگیرید اما میتوانید مراقب باشید که تغذیه سالم داشته باشید. یک وعده غذایی متعادل باید شامل میوهها، سبزیها، گوشت لخم، ماهی و محصولات لبنی کم چرب باشد. سعی کنید در طول روز تا حد امکان میوه و سبزی را از خود دور نکنید.
4 - با نوزاد خود بیرون بروید
شما میتوانید برای پیاده روی، کودک خود را در کالسه بگذارید و یا از « آغوش بچه » استفاده کنید و همراه کودکتان قدم بزنید و از این طریق به تحرک خود بیفزایید.
5 - فقط وقتی واقعا گرسنه هستید، غذا بخورید
هرگز از وعدههای غذایی خود صرف نظر نکنید. به خاطر داشته باشید که شما به نوزادتان شیر میدهید و باید مواد مغذی مناسب را به مقدار کافی به او منتقل کنید.
6 - برنامه غذایی منظم داشته باشید
اگر برنامه غذایی منظمی داشته باشید، برای خوردن تنقلات و میان وعدههای چرب و سرخ شده و بیموقع وسوسه نخواهید شد.
7 - در کلاسهای تمرینات بدنی پس از بارداری شرکت کنید
یکی از این کلاسها را در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و به مادران دیگر ملحق شوید. این اقدام برای کاهش وزن بسیار موثر است. اگر به نوزادتان شیر میدهید سعی کنید پس از شیر دادن این تمرینات را انجام دهید.
در پایان نیز تاکید میکنیم که هرگز اجازه ندهید مساله وزن، خلق شما را تنگ کند پس از این مرحله جدید از زندگی که با کودک عزیزتان دارید لذت ببرید و فقط به یاد داشته باشید که پرخوری نکنید..
وقتی آب هم باعث دیابت میشود!
به گزارش مشرق به نقل از سینانیوز، دکتر غلامعلی رحیمی خواه فوق تخصص طب سنتی و طب سوزنی، عنوان کرد: «عادتهای بد غذایی باعث ایجاد ابتلا به بیماریهای گوناگونی میشود. به طور نمونه مصرف آب همراه غذا بیماریهای زیادی به همراه دارد.»
وی ادامه داد: «آب مواد قندی را سریع حل میکند چون سریع الهضمتر از چربی است. حجم بسیار زیادی از مواد قندی وارد خون میشود و بعد از اعلام سیری چربی ذخیره میشود و باعث افزایش وزن میشود.»
این فوق تخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یک ساعت قبل و 2 ساعت بعد از غذا آب مصرف نشود، اظهار کرد: «کسانی که که همراه غذا آب میخورند اولین مرحله هضم که جویدن است را مختل میکنند. از سوی دیگر بزاق هم رقیقتر شده و اسید معده هم رقیق میشود و در نتیجه هضم به صورت کامل صورت نمیگیرد.»
منبع : mashreghnews.ir
چرابا رژیم غذایی هم لاغر نمیشویم؟
فرد برای مدتی احساس راحتی می کند اما مدتی نمی گذرد که با افزایش وزن روبه رو می شود بالا رفتن ناگهانی وزن باعث می شود...
امروزه به دلایل مختلف استفاده از غذاهای آماده می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد.اگرچه با حذف شدن یکی از مهم ترین و طاقت فرساترین وظایف که آشپزی است، فرد برای مدتی احساس راحتی می کند اما مدتی نمی گذرد که با افزایش وزن روبه رو می شود بالا رفتن ناگهانی وزن باعث می شود فرد شبانه تصمیم گیرد شیوه زندگی خود را تغییر دهد و به سالم خوردن رو بیاورد. اما پس از گذشت مدتی متوجه می شود که وزن او پایین نمی آید.چرا؟ برای پی بردن به جواب این سوال مروری می کنیم به این مطلب که در سایت «Prevention» آمده است.
استفاده از چاشنی:به جای وعده غذایی و میان وعده به خوردن سالاد و میوه رو آورده اید اما هنوز هم تغییری در وزنتان نمی بینید. به راستی علت این امر چیست؟اغلب ما فراموش می کنیم که چاشنی و سس که به غذاهای رژیمی اضافه می کنیم همانند هله هوله هایی که از برنامه غذایی حذف کرده ایم مضر است و باعث چاقی می شود.سس های سالم تری مانند ماست چکیده کم چرب را جایگزین چاشنی ها و سس های چرب کنید.
مصرف غذاهای ناسالم؛در رژیم غذایی خود، از گنجاندن مواد پروتئینی غافل نشوید. گوشت های کم چرب مانند سینه مرغ، ماهی تن یا سالمون منبع سالم پروتئین است و برای کاهش وزن لازم می باشد علاوه بر آن پروتئین سیری طولانی تری ایجاد می کند و به کاهش وزن کمک می کند.
گرسنگی:بزرگ ترین اشتباه، پرهیز از خوردن به منظور کاهش وزن است. گرسنگی باعث کمبود ویتامین، کم خونی و سکته قلبی می شود.گرسنگی باعث حفظ چربی بدن می شود و سوخت وساز بدن را کند می کند و علاوه بر این خطر پرخوری نیز افزایش می یابد. ناگفته پیداست که این امر مانع از کاهش وزن شما می شود.
صرف نظر کردن از وعده غذایی؛نخوردن وعده غذایی مانند خوردن یک وعده کامل برای سوخت وساز بدن مضر است. با خوردن صبحانه، ناهار و شام روند سوخت وساز بدن را فعال نگه دارید.
مصرف کالری بالا:تصمیم گرفته اید که میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار را جایگزین هله هوله کنید. اما مشکل این جاست که به جای کاهش وزن با افزایش وزن روبه رو شده اید!مصرف سبزیجات زیاد باعث اضافه وزن نمی شود اما مصرف میوه و غلات زیاد ممکن است در این امر دخیل باشد.بنابراین مراقب مصرف کالری و مقدار ماده غذایی مصرفی خود باشید تا بتوانید وزن کم کنید.سالم بودن میوه و غلات به این معنی نیست که این مواد بدون کالری است و شما می توانید تمام روز از آن ها استفاده کنید.
مصرف نوشیدنی های پرکالری؛یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام رژیم گرفتن، توجه نکردن به نوع نوشیدنی هاست باید به میزان قند موجود در نوشیدنی ها مانند آب میوه ها توجه کرد. بهترین نوشیدنی هنگام رژیم گرفتن، آب است.
نداشتن برنامه ریزی برای صرف وعده های غذایی:افرادی که رژیم دارند، باید یک برنامه غذایی منظم اتخاذ کنند. این کار باعث می شود تا متوجه مقدار کالری نوع غذایی که مصرف می کنند باشند. منظم غذا خوردن باعث می شود تمایل به مصرف هله هوله از بین برود.
شکستن رژیم؛هرچند گاه لازم است رژیم را بشکنید و آن چه را هوس کرده اید بخورید.به عنوان مثال پس از گذشت یک هفته با خوردن بستنی خود را تشویق کنید تا کمتر دچار اضطراب مربوط به رژیم گرفتن شوید و بتوانید رژیم خود را ادامه دهید.
بی دقتی در خواندن برچسب های غذایی:اغلب افراد با خواندن برچسب های «کم چربی» یا «بدون چربی» مواد غذایی می پندارند که آن چه می خورند سالم است، این در حالی است که باید برچسب را با دقت بررسی کرد و از ارزش های واقعی آن مطلع شد.
Salamtnews.com
چطور میگرن را کنترل کنیم؟
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، طبق تحقیقاتی که به تازگی بر روی پنج هزار زن در دانشگاه هاروارد انجام گرفته است. موارد ژنتیکی و ارثی می توانند باعث افزایش 15 درصدی خطر ابتلا به میگرن شوند.
اگر شما به تازگی به یک سردرد شدید مبتلا شده اید بهتر است تا به این موارد توجه کنید:
مراجعه به پزشک :
اولین کاری که در صورت بروز هر گونه مشکلی ما باید انجام بدهیم مراجعه به پزشک متخصص است. همانطور که گفتیم سردرد ها و به طور کلی بیماری های سر می توانند بسیار خطرناک باشند. پزشک متخصص می تواند تشخیص دهد که آیا شما دچار میگرن شده اید یا نه.
منیزیم مصرف کنید :
یکی از مواردی که محققان به آن پی برده اند استفاده از منیزیم است. این ماده می تواند تا حدودی به شما در کنترل میگرن کمک کند. بر طبق این تحقیقات، میگرن وسردرد هایی که همه روزه شما دچار آن می شوید به مقدار منیزیم داخل خون بستگی دارد.
اینجا این سوال پیش می آید که منیزیم چگونه می تواند به این مشکلات کمک کند. منیزیم مسئول است تا به بیش از 300 عمل متابولیک و سوخت و سازی بدن کمک کند، همچنین تعداد بسیار زیادی نیز از آنزیم های مورد نیاز بدن را تامین می کند. در ضمن این را نیز بدانید که 60 درصد از منیزیم بدن در استخوان ها و 27 درصد نیز در ماهیچه ها و عضلات ذخیره می شوند. بهتر است تا به طور متوسط روزی 600 میلی گرم منیزیم مصرف کنید. این کار در یک دوره 12 هفته ای باعث می شود تا سردرد های شما تا 41 درصد کاهش پیدا کنند.
می توانید منیزیم را با استفاده از قرص های متفاوت و یا به وسیله مواد غذایی تامین کنید. منیزیم در موادی مانند: بادام زمینی، بادام، موز، لوبیا، آواکادو، کلم برکلی، اسفناج و بسیاری مواد غذایی دیگر وجود دارد.
برنامه داشته باشید:
سر درد و میگرن از مشکلاتی هستند که نمی توان به راحتی از کنار آن ها عبور کرد و باید شرایط خود را تحت نظر داشته باشید. در این موارد باید غذایی که مصرف می کنید را تحت نظر داشته باشید و همچنین از انجام هرگونه کاری که باعث ایجاد استرس و یا کم خوابی در شما می شود پرهیز کنید.
چگونه میتوان سرطان مغز را تشخیص داد؟
باید بدانید که از بیست سال پیش تا کنون این سرطان روند فزاینده ای داشته است، که شاید علت این افزایش مسائل زیست محیطی باشد.
سرطان مغز: تومورهای مغزی خطرناکند، چه خوش خیم باشند چه بدخیم
سرطان مغز هم مانند بسیاری از تومورهای دیگر میتواند خوش خیم (کم شدت و متمرکز) و یا به شدت سرطانی و بدخیم باشد و به بافت های مجاورش حمله کند. البته، سرطان های مغز، حتی خوش خیم شان هم میتوانند خطرناک باشند، چرا که تومورها میتوانند عملکردهای مغزی را تنها به علت دربرگرفتن بافت های مجاور (بینایی، شنوایی، حافظه و...)، مختل کنند.
علائم سرطان مغز چست؟
سرطان مغز چه خوش خیم و چه بدخیم، ممکن است علائم یکسانی داشته باشد. علائم متنوع اند و میتوانند مزمن (دائمی) و یا متناوب باشند.
مشخص ترین علامت سرطان مغز، سردردهای مکرر است، خصوصاً دردهایی که طولانی مدت باشند.
علائم دیگر بنابر محل قرار گرفتن سرطان مغز متفاوت هستند:
تهوع و استفراغ، خصوصاً صبح ها.
گیج بودن، حواس پرتی و سرگیجه.
مشکلات بینایی و شنوایی.
مشکلات رفتاری (از دست دادن هماهنگی، بی حسی و کرخی، ضعف و...).
دشوار بودن تمرکز، مشکلات حافظه و آشفتگی.
مشکلات خلق و خو و شخصیت.
چند نکتۀ احتیاطی ضروری
اگر چه دلایل بروز سرطان مغز نامشخص اند، در عوض، میدانیم که قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده ها، خصوصاً آفت کش ها، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد. از سوی دیگر، باید بدانید که قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس مانند امواج تلفن همراه و آنتن ها، نیز به شدت در افزایش خطر و پیشرفت سرطان مغز مورد اتهام هستند. در نتیجه، برای رعایت احتیاط، برای صحبت کردن با تلفن همراه از گوشی و هندزفری استفاده کنید (این کار باعث میشود که گوشی تلفن از سرتان دور باشد) و این شیوۀ استفاده از تلفن را به کودکان تان هم آموزش دهید!
نشانه ها و عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی
اگر ضربان قلب کمتر از 35 و بیشتر از 180 ضربه در دقیقه باشد، فرد غش می کند.
امروزه ارتقای آگاهی مردم به منظور پیشگیری از سکته و انواع بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.
نشانه های هشدار دهنده ناراحتی های قلبی به شرح زیر هستند:
- درد قلبی یا درد قفسه سینه: معمولا دردی فشارنده است که بیشتر زیر جناغ سینه احساس می شود ولی ممکن است به سایر قسمت ها چون دست ها، گردن و زیرچانه منتشر شود.
- تپش قلب: بیشتر به صورت ضربان تند یا بی نظمی قلب است. به عنوان مثال در افتادگی دریچه میترال، تپش و درد قلب شایع است.
- تنگی نفس: تنفس با سختی و همراه با فعالیت و کوشش بدنی است. ممکن است به صورت حملات شبانه تنگی نفس باشد.
- غش قلبی: غش علت های مختلفی دارد. یکی از علل آن بی نظمی های ضربان قلب است که باعث می شود خون کافی به مغز نرسد. اگر ضربان قلب کمتر از 35 و بیشتر از 180 ضربه در دقیقه باشد، فرد غش می کند.
بیماری های شایع قلبی
- آنژین صدری: عبارت است از احساس گرفتگی، ناراحتی و سنگینی که زیر جناغ سینه احساس می شود و ممکن است به گردن، چانه، کتف، سر دل و دست ها به ویژه قسمت داخلی دست چپ انتشار یابد. این درد یک تا پنج دقیقه طول می کشد. علت آن وجود پلاک ها و انسداد سرخرگها است. در افراد فشار خونی، دیابتی، سیگاری و مبتلا به چربی خون بالا بیشتر دیده می شود.
- اختلال دریچه ای قلب: معمولا این اختلال به دو صورت تنگی یا شلی در گشادی دریچه مشخص می شوند و اغلب تا آخر عمر این اختلال تشخیص داده نمی شود. افتادگی دریچه میترال شایعترین آنها است. این بیماری مادرزادی است و باعث پس زدن خون از بطن به دهلیز چپ می شود. نشانه های اختصاصی آن تپش قلب، بی نظمی های قلبی بخصوص وقتی که فرد به پهلوی چپ می خوابد، دردهای قفسه سینه، خستگی پذیری زودرس و سردردهای میگرنی هستند.
بر اساس این گزارش، در نارسایی های دریچه آئورت خون از دریچه به بطن چپ برمی گردد و بار بسیار زیادی بر دوش بطن چپ می گذارد و به تدریج قلب بزرگ و نارسا خواهد شد. در ایران بیشترین عامل نارسایی های دریچه قلب، تب روماتیسمی و عفونت حاصل از آن است.
- نارسایی قلب: نارسایی های قلبی به طور کلی به دو دسته کلی حاد و مزمن می شود. در نوع حاد مقدار قابل توجهی از بافت از بین می رود یا دریچه قلب پاره می شود. در این حالت چون قلب آمادگی مقابله با این نارسایی ناگهانی را ندارد، دچار افت فشار و شوک می شود. در نارسایی مزمن; قلب به تدریج با شرایط نامطلوب کنار می آید، اما تنگی نفس شبانه، ورم پا، بزرگ و پرخون شدن کبد و خستگی و ضعف عضلانی دیده می شود. بهترین درمان آن، حفظ آرامش، رژیم غذایی بدون نمک و کم چرب و استفاده از داروهای ضد فشار و ادرارآور است.
- فشار خون: فشار خون بالا و پایین، هر دو مشکل ساز است. افرادی که پرفشاری خون دارند 10 تا 20 سال زودتر از افراد دیگر می میرند. فشار خون بالا رگها را خراب می کند و به قلب، مغز، چشم ها و کلیه آسیب می رساند و عامل سکته های قلبی است. بر اساس این گزارش، درمان فشار خون مشروط به رعایت نکات بسیار ساده ای است. فشار خون دو جز» و دو عدد دارد، عدد اول مربوط به فشار انبساط قلب (80 میلیمتر جیوه) است. فشار انبساط قلب از 90 میلیمتر جیوه و فشار انقباض قلب از 140 میلیمتر جیوه بالاتر باشد، تشخیص پرفشاری داده می شود.
اگر فشار انبساط قلب کمتر از 90 میلیمتر جیوه باشد، تشخیص فشار پایین داده می شود و فرد وارد شوک شده و احتمال دارد جان خود را از دست بدهد. در فشار خون پایین خون کافی به مغز و سایر اندام ها نمی رسد و کارکرد آنها مختل می شود. اسهال و استفراغ طولانی، خونریزی های شدید داخلی و خارجی و شوک هیجانی شدید باعث افت فشار می شوند.
- لخته و التهاب در سیاهرگ: سه علت عمده برای ایجاد لخته شناخته شده است. یکی، جریان خون کند و آهسته به علت عدم تحرک در طولانی مدت، دیگری آسیب و ضربه به جداره رگ ها و در نهایت وجود قابلیت لخته شدن بالا در افراد. مانند مصرف کنندگان استروژن. اگر لخته در سیاهرگ های عمیقی باشد، درد، تورم و قرمزی دیده می شود خطر حرکت کردن لخته و گیر کردن در رگهای ریویی و مرگ وجود دارد. اگر لخته در سیاهرگ سطحی باشد با کمپرس آب گرم برطرف می شود.
عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی
- وزن نامناسب، سن بالا، فشار خون، چربی و قندبالا، استعمال دخانیات، سابقه خانوادگی، عدم رعایت بهداشت فردی، دهان و دندان، عدم تحرک و ورزش کافی، شتاب زدگی، رژیم غذایی نامنظم و نامناسب، بیماری های عفونی مزمن، تنش و فشار روحی که به علت تاثیر بر سرعت لخته 8 شدن خون، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون افزایش هورمونی که در آهنگ ضربان قلب اختلال ایجاد می کند خطرساز خواهد بود. استرس در اکثر اوقات می تواند ناشی از مشکلات زندگی شغلی مثل توقعات بیش از حد مدیران و ناسازگاری با همکاران باشد.
پیشگیری
- رژیم غذایی مناسب (اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کردنی، پرنمک، پرچرب و استفاده از سبزیجات و میوه های تازه)
- ورزش منظم (نرم دویدن، نرمش های سریع، شنا، دوچرخه سواری)
- ترک کامل سیگار
- درمان و کنترل کلسترول، قند و فشار بالا (با خوردن غذاهای کم کالری مثل میوه ها، سبزیجات، روغن گیاهی و جوانه ها)
- مصرف آسپرین حداقل یک روز در میان
- حفظ آرامش و خونسردی (به وسیله تکنیک های آرامش آموزی)
- مقابله کارآمد با استرس و فشارهای زندگی (به وسیله تکنیک های حل مسئله)
- کاهش وزن (با ورزش، خوردن مواد غذایی سالم و کم کالری) و در نهایت بهبود سبک زندگی و سالم زیستن (با رعایت نکات بالا) و پیگیری این نکات در طی زندگی روزمره
کمبود این ویتامین با ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد
ویتامین B12 یا B9: کمبود این ویتامین ها باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر میشود
بنابر مطالعه ای که اخیراً در سوئد به انجام رسیده است، کمبود ویتامین B12 یا فُلات (ویتامین B9) در بین افراد سالخورده باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر میگردد. بحث بر سر فواید این عناصر به میزان منطقی، در بین سالخوردگان و همچنین اثر آن بر
کارکرد این ویتامین ها چیست؟
ویتامین های B12 و B9 نقش مهمی در عملکرد مغز بازی میکنند. اما ویتامین B12 بر اعصاب محیطی و ساخت خون نیز تأثیر میگذارد. این فرضیه بر این نتایج نیز تأکید دارد: از میان یک جمع بالای 75 سال و غیر مجنون، 370 نفرشان به طور تصادفی و طی سه سال انتخاب شدند. در جریان این تحقیق، بیماری آلزایمر 78 بیمار پیشرفت کرد، میزان ویتامین های B12 یا B9 بیش از نیمی از این 78 نفر بسیار پایین بود.
چگونه میتوان از کمبود این ویتامین ها جلوگیری کرد؟
باید به خاطر داشته باشیم که با رعایت تغذیه ای متنوع، متعادل و کافی، نیاز روزانه به ویتامین ها (K,E,D,C,B,A) به طور طبیعی تأمین میشود. با این حال، خطر کمبود چند ویتامین در بین افراد سالخورده بسیار مهم و سرنوشت ساز است: ویتامین D و برخی ویتامین های گروه B. از اهمیت ویتامین D بر ساخت استخوان ها آگاهیم، حال باید بر روی ویتامین B12 و فُلات حساب باز کنیم. بنابراین مؤکداً توصیه میشود که میزان این ویتامین ها را در مواد خوراکی مان افزایش دهیم: ویتامین B12 در برخی سبزیجات سبز مانند لوبیای خشک، نخود، غلات کامل، جگر و زردۀ تخم مرغ یافت میشود؛ فلات نیز در فرآورده هایی با منشأ حیوانی، به طور ویژه در گوشت و البته ماهی، فرآورده های لبنی و تخم مرغ وجود دارد.
در حال حاضر، سنجش میزان ویتامین B12 و B9 در خون برای تشخیص بیماری آلزایمر توصیه میشود. احتمالاً به زودی و پس از اطمینان از صحت این تحقیقات، از نتایج آن برای تشخیص و همچنین پیشگیری از این بیماری ناگوار بهره برداری خواهد شد.
کاهش درد با کمک نور
در واقع امروز با تحولات و پیشرفتهایی که در این زمینه صورت گرفته است، لیزر به عنوان یکی از ابزارهای ضد درد به کمک بیماران میآید.
دکتر سهیلا مکملی، رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران با اشاره به وجود 2 دسته لیزرهای کمتوان و پرتوان توضیح میدهد: لیزرهای پرتوان لیزرهایی است که روی بافت اثر حرارتی دارد و باعث برش، سوزش و تبخیر روی آن میشود. در لیزرهای زیبایی و جراحیهای چشم از این نوع لیزر استفاده میشود و به همین دلیل مردم بیشتر با آن آشنا هستند، اما دسته دوم لیزرها، لیزرهای کمتوان یا لیزرهای ترمیمی است که شدت و توان کمتری دارد.
به گفته وی اصلیترین کاربرد این لیزرها کنترل درد، تسکین و درمان زخمهاست. لیزر درمانی در بسیاری از زیرشاخهها کاربرد دارد، اما ممکن است هنوز به عنوان یک روش قطعی درمان توصیه نشود. بنابراین مهمترین موردی که میتوان درباره لیزرهای ترمیمی گفت، استفاده از آن در کنترل درد و زخم است که کاربرد زیادی دارد.
رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران یادآور میشود: در ایران کاربرد این لیزرها بیشتر در رده بیماریهای مفاصل و کنترل زخمها مانند زخمهای دیابتی، زخم بستر، زخمهای جراحی و زخمهای مقاوم به درمان است.
به گفته وی، لیزر یکی از ابزارهای ضد درد است که میتواند به عنوان یکی از شیوههای کنترل درد در بیماریهای مفاصل همراه شود و میزان مصرف داروها را کاهش دهد؛ البته حتما استفاده از لیزر باید توسط پزشک تجویز شود. دکتر مکملی با بیان اینکه استفاده از لیزر درد سابقهای 40 ساله دارد، میافزاید: دورههای درمان با توجه به شرایط بیمار توسط پزشک تعیین میشود و پس از آن نیز مدت زمان بیدردی بین 3 تا 6 ماه ماندگاری اثر دارد.
لیزر درمانی برای شما ممنوع است!
لیزر درمانی به عنوان یکی از ابزارهای ضد درد، درست مانند دیگر روشهای درمانی محدودیتهایی نیز دارد؛ به این معنی که افراد خاصی در شرایط ویژه نباید از آن استفاده کنند؛ البته گاهی برخی بیماران یا پزشکان به اشتباه و ندانسته لیزر را عامل سرطان میدانند، در حالی که به گفته دکتر مکملی لیزر به طور قطع سبب بروز سرطان نمیشود.
دکتر مکملی با بیان اینکه موارد منع تا حدود 10 سال پیش به دلیل وجود ناشناختههای بسیار در این زمینه تعداد بیشتری بود، میگوید: یکی از موارد منع استفاده از لیزر در 3 ماهه اول بارداری است؛ البته این منع استفاده به دلیل مشاهده اثرات ناهنجاری روی جنین نیست و بیشتر به این دلیل است که هنوز به مطالعات بیشتری نیاز داریم؛ به این معنی که در این مورد ندانستههای ما بیشتر از دانستههاست. وی توضیح میدهد: مادر میتواند در 3 ماهه دوم و سوم بارداری برای درمان برخی از دردهای دوران بارداری مانند درد زانو، مچ پا یا مچ دست از لیزر استفاده کند؛ اما توصیه میشود در این زمان هم روی اعصاب رحمی تابش نداشته باشند چون باعث تحریک زایمان زودرس میشود.
به گفته وی از لیزر به عنوان یکی از ابزارهای کمک در زایمان بدون درد هم میتواند استفاده شود.
دکتر مکملی هشدار میدهد: به رغم اینکه مطالعات نشان داده است لیزر نمیتواند سرطانزا باشد، اما اگر فردی سرطان دارد توصیه میشود روی توده بدخیم تابش داده نشود؛ البته برای این بیماران با استفاده از تکنیکهای دیگر میشود از لیزر استفاده کرد؛ چون سیستم ایمنی بدن بیمار را تقویت میکند و باعث بهبود وضعیت زندگی از نظر اشتها و حال عمومی بیمار میشود.
رئیس انجمن لیزر پزشکی درباره مهمترین مورد منعی که توسط انجمن جهانی لیزر مشخص شده است، توضیح میدهد: مهمترین مورد، منع استفاده از لیزر توسط پزشکی است که دانش لیزر درمانی ندارد و آموزشهای لازم و ضروری در این زمینه را ندیده است.
5 دلیل غیرمنتظره برای افزایش وزن!
دو اسلحه موثر علیه سلولیت شدن چربی های بدن
چرا خانم ها فقط شکم شان بزرگ می شود؟
۵ علت عجیب سکته های قلبی
برخی عوامل هستند که افراد دارای ریسک را در خطر بیشتر سکته قلبی قرار می دهند. در این مطلب فهرست عوامل خطرناک و راه هایی برای آنکه از خطر آنها دور بمانید، مطرح شده است...
مشخص شده است که علت سکته قلبی، آترو اسکلروزیس (شکل گیری پلاک در دیواره عروق خونی) است، این روندی تدریجی است که شکل گیری پلاک های خطرناک آن از دوران کودکی شروع می شود، اما برخی مسایل هستند که فرد را مستعد ابتلا به حملات قلبی می کنند.
محققان بلژیکی در تحقیقاتی که نتایج آن در نشریه پزشکی لانست به چاپ رسیده است، معتقدند:
● شلوغی مرگبار
۱) در معرض ترافیک بودن
براساس تحقیقات دو گروه مورد مطالعه در بلژیک و فرانسه حدود هشت درصد موارد سکته قلبی ناشی از در معرض ترافیک بودن است. براساس این تحقیق، فرقی نمی کند شما راننده وسیله نقلیه باشید یا مسافر آن، یا حتی دوچرخه سواری که در خیابان در لابه لای اتومبیل ها گیر افتاده است. مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده است تا مشخص شود آلودگی هوای ناشی از ازدحام ماشین ها، استرس ماندن در ترافیک و دیر رسیدن به مقصد یا ترکیبی از این دو، عامل این حمله های قلبی است اما هنوز دقیقا این مساله مشخص نشده است اما آنچه مشخص شده و بسیار هم بر آن تاکید شده این است که اگر سابقه مشکلات قلبی یا ریسک های ابتلا سکته قلبی دارید، نباید در ساعات اوج ترافیک و شلوغی در ازدحام ماشین ها بمانید.
شما می توانید بسیاری از کارهای خودتان را به واسطه تکنولوژی های جدید به وسیله تلفن، تلفن همراه و اینترنت انجام دهید و ساعت ورود و خروج خودتان به محل کار را هم به گونه ای تنظیم کنید که با ترافیک ساعات اوج شلوغی برخورد نکنید. هر چقدر کمتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرید، از لحاظ جسمانی سالم تر خواهید بود.
● اول صبح ورزش سنگین نکنید
۲) فعالیت جسمانی و انجام ورزش
دومین عامل موجود در فهرست عوامل خطرزای سکته قلبی، فعالیت جسمانی و ورزش کردن است که باعث بروز شش درصد این سکته ها و حملات قلبی در جامعه مورد مطالعه بوده است. براساس مطالعات این گروه از پزشکان، اکثریت افراد میانسال زندگی کم تحرک و به اصطلاح پشت میزی دارند و انجام فعالیت های فیزیکی و ورزش های شدید ناگهانی می تواند آنها را دچار مشکل کند.
در واقع چنین حالتی، ناگهان فشار زیادی به قلب وارد می کند و فرد مستعد در آستانه حمله قلبی قرار می گیرد. بهترین راه برای محافظت از این عامل خطرناک، انجام هفته ای ۱۵۰ دقیقه ورزش منظم و هدفمند است. اما اگر در برنامه روزمره تان ورزش جایی ندارد و لازم است شما ناگهان یک حرکت و یک فعالیت سنگین انجام دهید، بهترین کار این است که ابتدا بدن تان را کاملا گرم کنید. در ضمن هیچ وقت بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب، ورزش یا فعالیت سنگین انجام ندهید و این کارها را به مدتی بعد موکول کنید.
● یا چند فنجان یا هیچی
۳) کافئین و الکل
نوشیدنی های نامناسب در گروهی که در بلژیک مورد مطالعه قرار گرفته بودند، علت پنج درصد از بروز سکته های قلبی بودند. برخلاف تصورات (غربی ها) مطالعات نشان داده الکل باعث افزایش میزان التهاب در بافت های بدن می شود و قابلیت بدن در کنترل و حل کردن لخته های خونی را بلوک می کند.
قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار هم همین اثر ناگوار را دارند اما به شکل عجیب، در واقع چند مطالعه مختلف در چند کشور جهان نشان داده میزان بروز حمله قلبی در کسانی که روزی یک فنجان قهوه می نوشند و قهوه خوردن برای آنها تفریح محسوب می شود، بیشتر از کسانی است که در روز چند فنجان قهوه می نوشند یا اصلا قهوه نمی خورند! این نتیجه، کمی عجیب به نظر می رسد اما به هر حال توصیه پزشکان برای افرادی که به طور تفننی قهوه می نوشند، این است که به جای این فنجان های تفننی قهوه، چای بنوشند.
● از ذرات معلق و گردوغبار بترسید
۴) آلودگی هوا
در مبحث ترافیک و ازدحام اتومبیل ها اشاره کردیم که آلودگی هوا می تواند جرقه حمله قلبی را بزند، اما فکر نکنید که آلودگی فقط آلودگی ناشی از اگزوز اتومبیل هاست، دود کارخانه ها، گردوغبار معلق در هوا، ذرات شن و حتی ذرات معلق ناشی از آتش و هیزم، می توانند قلب را با مشکل روبه رو کنند. در مطالعه گروه بلژیکی در ۷/۴ درصد موارد حمله قلبی ناشی از شرایط بد هوای استنشاقی و آلودگی هوا بوده است. پزشکان به خصوص در این مورد هشدار می دهند، چراکه این حالت با بقیه حالت های ذکرشده فرق دارد و آن هم این است که این حالت می تواند کل مردم یک ناحیه یا حتی یک شهر را در خطر قرار دهد و البته دور ماندن از آن هم سخت است.
اما دکتر ماتیلدابی، از گروه تحقیق «تاثیرات محیطی روی بیماری های قلبی» دانشگاه اتاوا می گوید: یک انسان شاید نتواند آلودگی هوای محل زندگی اش را برطرف کند ولی می تواند با رعایت اصول لازم برای داشتن قلبی سالم از خطر حمله قلبی دور بماند. او می گوید: «تا می توانید سطح اضطراب خودتان را کاهش دهید.»
● شاد باشید اما غمگین نه
۵) احساس شادی یا غم زیاد
هر استرس و اضطراب شدید ممکن است باعث بروز حمله قلبی شود، جالب است که حتی احساس خوشی و شادمانی شدید هم می تواند این حالت را ایجاد کند. اما خشم، عصبانیت و اضطراب شما را بیشتر در خطر قرار می دهند (براساس آمار گروه بلژیکی هفت درصد از موارد بروز حمله قلبی در افرادی بود که دچار احساس اضطراب، خشم و عصبانیت شدید شده بودند و سه درصد از حملات قلبی هم متعاقب مواردی بود که اشخاص احساس شادی و سرخوشی زیادی را تجربه کرده بودند).
دکتر جفری راسموسن، مدیر مرکز لایف منیجمنت در لنوکس ماساچوست می گوید: «هر حالت روحی شدیدی می تواند باعث جرقه خوردن حالت استرس در بدن و ایجاد تغییراتی شود که احتمال دارد شرایط را برای حمله قلبی فراهم کند.» در این تئوری هر احساس شدیدی باعث افزایش ترشح آدرنالین شده که سبب افزایش برون ده قلبی می شود ودر عین حال عروق هم منقبض خواهد شد و همه اینها در کنار هم ممکن است باعث افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی شود؛ البته فکر نکنید خوشحالی کشنده است، برعکس به رغم بالا رفتن احتمال سکته قلبی با شادی های ناگهانی، بهتر است همیشه شاد باشید. دکتر راسموسن می گوید: «حالت خوشحالی و سرزندگی ضربان قلب را تنظیم می کند، در واقع در کل می توان گفت؛ شاد بودن درصد زیادی حمله قلبی را به تعویق می اندازد و درصد کمی باعث جرقه زدن پروسه حمله قلبی می شود.»
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد