آش برنج همدانی
مواد اولیه:
برنج یک پیمانه
آب قلم دو پیمانه
گشنیز 200 گرم
عدس 1/4 پیمانه
ماست یا آبغوره برای سرو غذا و نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
متخصصان تغذیه معتقدند آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است پس دست به کار شوید و برای اعضای خانوادهتان این آش آسان و کم هزینه را تهیه نمایید.
ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت خیس میکنیم(بدون نمک)، آب قلم را روی برنج ریخته و میگذاریم چند جوش بزند پس از آن عدس، گشنیز و مقداری نمک اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد. وقتی آش لعابدار شد در ظرف مورد نظر میکشیم. برای سرو این آش میتوانید به آن ماست یا آبغوره اضافه کنید.
23 نکته برای حفظ طعم چای و قهوه
12 نکته برای چای
1- ما چای را در مکانی خشک نگهداری کنید. اگر چای خشک بیشتر از 4 تا 5 روز در مکانی مرطوب بماند، امکان کپک زدن و بدطعم شدن آن وجود دارد، بنابراین یخچال به هیچوجه محل مناسبی برای نگهداشتن چای خشک نخواهد بود.
2- کابینتهایی که از نور و رطوبت دور هستند، مناسبترین مکان نگهداری چای خشک محسوب میشوند.
3- بهتر است برای جلوگیری از تغییر عطر، طعم و رنگ چای خشک، آن را درون ظروف شیشهای یا فلزی تیرهرنگ که کمترین نور و رطوبت را به خود جذب میکند، قرار دهید.
4- اگر قرار است بسته چای را باز کنید و آن را داخل شیشههای روشن مخصوص نگهداری چای، قند و شکر کنار سماور بریزید، باید حداکثر به اندازه نیاز یک هفته خانوادهتان باشد، زیرا قرار گرفتن چای خشک در معرض نور زیاد باعث کاهش کیفیت عطر و طعم آن میشود.
5- چای خشک را بیشتر از نیاز یک ماه خانوادهتان نخرید و آن را انبار نکنید. خوشبختانه چای خشک از محصولاتی است که همیشه در دسترس قرار دارد و خرید بیش از اندازه آن جز اشغال کردن فضا، سودی نخواهد داشت.
6- اگر 2 تا 3 بسته چای را یکجا خریداری کردهاید، بهتر است تا زمانی که به آنها نیاز ندارید، بستهشان را باز نکنید. چای خشک تا تاریخ انقضایی که روی بستهاش نوشته شده، خیلی خوب و باکیفیت داخل بستهبندیاش میماند اما اگر آن را خارج کنید، ممکن است عطر و طعم اولیهاش را از دست بدهد.
7- بعد از هر بار استفاده، حتماً در ظرف چای خشک را محکم ببندید چون گرما و هوا هم از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند.
8- هرگز از پیمانههای خیس برای برداشتن چای خشک از ظرفش استفاده نکنید. این خیسی و رطوبت میتواند باعث کپک زدن سطوح زیرین چای شود.
9- انباری یا کابینتهای مشرف به نور آفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری چای نیستند، چون گرما میتواند کپک زدن برگهای چای را در پی داشته باشد.
10- حد امکان از خرید و نگهداری چای فلهای خودداری کنید. در خرید محصولات فلهای نمیتوان به ادعای فروشندگان در مورد تازه یا کهنه بودن محصول و چگونگی نگهداری آن در مغازه اطمینان کرد.
11- چای خشک به سرعت بوی خوراکیهای دیگر را جذب میکند، بنابراین از قرار دادن آن در کنار خوراکیهایی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید.
12- اگر میخواهید چای خوش عطری داشته باشید، داخل ظرف چای خشکتان یکی، دو عدد چوب دارچین، دانه هل یا چند عدد گلبرگ گل محمدی کاملاً خشک بیندازید.
3 نکته برای چای کیسهای
1- چایهای فوری کیسهای فقط برای مواقع ضروری و مسافرتها تولید شدهاند، بنابراین خریدن چند بسته از آنها و نگهداریشان در منزل کار معقولی به نظر نمیرسد.
2- بعد از باز کردن بستهبندی چایهای کیسهای، حتماً چایها را با بستهبندیشان درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید. از آنجا که چایهای کیسهای پیش از مصرف، شسته نمیشوند، امکان نشستن گرد و غبار روی آنها و انتقال آلودگی به لیوان آب جوش وجود دارد.
3- چایهای کیسهای به سرعت بوی محیط را به خود میگیرند، بنابراین از رها کردن طولانیمدت آنها در محیطهای باز و بدون بستهبندی اصلیشان (به خصوص در کنار خوراکیهای بودار) خودداری کنید.8 نکته برای قهوه
1- به طور کلی نگهداری دانه قهوه بسیار سادهتر از پودر قهوه است، بنابراین به شما توصیه میکنیم هنگام خرید قهوه، دانههای آن را تهیه و خودتان در منزل آسیابشان کنید.
2- اگر دانههای قهوه را درون قوطیهای فلزی یا ظروف شیشهای تیرهرنگ با درهای محکم بریزید، میتوانید مطمئن باشید که حداقل تا 4 ماه بدون تغییر رنگ و بو باقی میمانند.
3- هر بار به اندازه نیاز روزانهتان دانههای قهوه را پودر کنید.
چای خشک به سرعت بوی خوراکیهای دیگر را جذب میکند، بنابراین از قرار دادن آن در کنار خوراکیهایی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید4- پودر قهوه تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
4- پودر قهوه تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
5- ظروف نگهداری قهوه را در مکانهای خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.
6- اگر دانههای قهوه را درون نایلونهای محکمی بریزید و در نایلون را هم پس از خارج کردن هوای آن، محکم گره بزنید، میتوانید آن را تا یک ماه داخل فریزر نگهداری کنید.
7- مکانهای مرطوبی مانند یخچال، جای مناسبی برای نگهداری پودر قهوه نیستند.
8- هرگز از پیمانههای خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.
این میوه پاییزی به لاغر شدنتان سرعت می دهد!!
محققان دانشگاه اونتاریو ماده ای در نارنگی کشف کرده اند که مانع بروز چاقی در افراد می شود.همانطور که مصرف یک سیب در روز بیماری را از شما دور می کند مصرف یک نارگی در روزهم منافع زیادی برای سلامتی انسان به همراه دارد.
محققان دانشگاه اونتاریو در لندن ماده ای در میوه نارنگی به نام nobiletin ( نوبیلتین) کشف کرده اند که در آزمایش بر روی موشها دریافتند از چاقی پیشگیری و سبب حفاظت بدن در مقابل دیابت نوع دوم می شود. هم چنین آنها دریافتند این میوه سبب مقاوم سازی سیستم بدن در مقابل حملات قلبی می شود.
به گفته محققان این ماده مانع تشکیل چربی درکبد می شود، دو سال گذشته نیز محققان موفق به کشف ماده ای به نام naringenin در گریپ فروت شدند با اثر مشابه نوبیلتین در نارنگی.
اما آنچه که اهمیت دارد آن است کهماده nobiletin در نارنگی ده برابر naringenin در گریپ فروت در پیشگیری از چاقی کمک می کند. محققان امیدوارند نتایج آزمایشات انجام شده بر موشها در مورد انسانها نیز صدق کند
روش تهیه ترشی قارچ و زیتون
مواد اولیه:
قارچ ورقه شده و زیتون بدون هسته از هر کدام دو پیمانه
موسیر نصف پیمانه
سیر نصف پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سبز چهار عدد
پودر کاری یک قاشق غذاخوری
پودر انبه چهار قاشق غذاخوری
روغن زیتون پنج قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه از هر کدام یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
* برای تهیه این ترشی خوشمزه تمام مواد را با هم مخلوط کرده و سرکه را تا جایی اضافه میکنیم که روی مواد را بپوشاند* بعد از یک هفته ترشی ما آماده میباشد.
نکته:
این ترشی را در جای خنک مانند یخچال نگهداری کنید.
پلوی سه رنگ ویژه ی میز مهمانیهای شما!
مواد لازم:
هویج: ۳۷۵ گرم
سیب زمینی: ۲۷۵ گرم
سبزی پلوئی: مقداری
کلم پیچ قرمز: ۵ برگ
نخود فرنگی: ۷۵۰ گرم
برنج: ۱۰۰۰ گرم
طرز تهیه:
هویج و کلم و سیب زمینی و نخود فرنگی را خرد کنید و سیب زمینیها را دو نصف نموده سرخش نمائید. مقداری سبزی پلو را خرد کنید و کنار بگذارید. یک کیلو برنج را خیس نموده در آب جوش ریخته صافش کنید. سبزی پلو را با نصف برنج مخلوط کنید و نصف برنج سفید را با قدری روغن مخلوط کرده در ته دیگ بریزید سپس هویج و کلم و نخود فرنگی و سیب زمینی سرخ شده را روی آن ریخته، قدری دیگر برنج سفید روی سبزیجات مزبور بریزید. موقع کشیدن اول پلوئی که در آن هویج و غیره است. بکشید سپس پلو سبزی را بکشید و آخر از همه پلو ساده را. قدری زعفران سائیده شده هم روی پلو بریزید.
خورش به اصفهانی
مواد لازم:
گوشت خورشی 300 گرم
به خورد شده 3لیوان
آلو خشک 25 عدد
پیاز خورد شده 1لیوان
رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری
شکر 1قاشق غذاخوری
زعفران، زردچوبه، نمک به میزان دلخواه
روغن کنجد 3قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، تکه های گوشت، ادویه ها و مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید و بگذارید تا به مدت ۱ ساعت بپزند. در تابه ای دیگر به ها را تفت دهید تا نرم شوند. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلوهای خیس خورده، به و شکر و زعفران را بیفزایید و پس از چند دقیقه جوش خوردن، رب را به آن اضافه کنید. به این ترتیب بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، خورش آماده خوردن خواهد بود.
طرزتهیه ی سس هزار جزیره ی رژیمی
برای درست کردن این سس ساده و البته کاملا سالم به مواد زیر نیاز دارید:
موادلازم:
روغن زیتون 2قاشق غذاخوری
ارده 3قاشق غذاخوری
نخودپخته 1پیمانه
هویج 1عدد متوسط
خیارشور 1عدد متوسط
زیتون مغزدار 3عدد
نمک و فلفل به میزان دلخواه
لیموترش به میزان دلخواه
پونه کوهی 1قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
تمام مواد را به همین میزان در مخلوط کن ریخته و خوب با هم میکس و مخلوط کنید تا ازمخلوط آنها سس یکنواختی حاصل شود، سپس آن را درظرف شیشه ای در داری ریخته و برای انواع ساندویچ و سالادو یا خوراکهای سوخاری که نیاز به سس سفید دارند استفاده نمایید، این سس برای پنج تا شش نفر کافیست.
نوش جان
طرز تهیه خوراک سانتی چیکن
طرز تهیه خورش لوبیا سبز با سویا
زیاد بخورید ، اما لاغر شوید !!
سپری محکم در مقابل ولع خوردن شیرینی و شکلات!!
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد