نان سنگك و كتلت
ته پیاز و رنده رو پرت کردم توی سینک، اشک از چشم و چارم جاری بود.
در یخچال رو باز کردم و تخم مرغ رو شکستم روی گوشت ، روغن رو ریختم توی ماهیتابه و اولین کتلت رو کف دستم پهن کردم و خوابوندم کف ش ، برای خودش جلز جلز خفیفی کرد که زنگ در را زدند، پدرم بود...
بازم نون تازه آورده بود! نه من و نه اصغر حس و حال صف نونوایی نداشتیم، پدرم می گفت :
نون خوب خیلی مهمه ! من که بازنشسته ام، کاری ندارم ، هر وقت برای خودمون گرفتم برای شما هم میگیرم... در می زد و نون رو همون دم در می داد و می رفت و هیچ وقت هم بالا نمی اومد، هیچ وقت...
دستم چرب بود، اصغر در را باز کرد و دوید توی راه پله ، پدرم را خیلی دوست داشت...
کلا پدرم از اون جور آدمهاست که بیشتر آدمها دوستش دارند ، این البته زیاد شامل مادرم نمی شود !
صدای اصغر از توی راه پله می اومد که به اصرار تعارف می کرد و پدر و مادرم را برای شام دعوت می کرد بالا!
برای یک لحظه خشکم زد چون ما خانواده ی سرد و نچسبی هستیم و هم رو نمی بوسیم، بغل نمی کنیم، قربون صدقه هم نمیریم و از همه مهم تر سرزده و بدون دعوت جایی نمیریم اما خانواده ی اصغر اینجوری نبود، در می زدند ومیامدند تو،روزی هفده بار با هم تلفنی حرف می زدند؛ قربون صدقه هم می رفتند و قبیله ای بودند و برای همین هم اصغر نمی فهمید که کاری که داشت می کرد مغایر اصول تربیتی من بود و هی اصرار می کرد، اصرار می کرد...
آخر سر در باز شد و پدر مادرم وارد شدند اما من اصلا خوشحال نشدم ، خونه نا مرتب بود؛ خسته بودم و تازه از سر کار برگشته بودم، توی یخچال میوه نداشتیم...
چیزهایی که الان وقتی فکرش را می کنم خنده دار به نظر میاد اما اون روز لعنتی خیلی مهم به نظر می رسید !
اصغر توی آشپزخونه اومد تا برای مهمان ها چای بریزد و اخم های درهم رفته ی من رو دید ، پرسیدم برای چی این قدر اصرار کردی؟!!
گفت خوب دیدم کتلت داریم گفتم با هم بخوریم!
گفتم ولی من این کتلت ها رو برای فردا هم درست می کردم !
گفت حالا مگه چی شده؟!!
گفتم چیزی نیست، اما … در یخچال رو باز کردم و چند تا گوجه فرنگی رو با عصبانیت بیرون آوردم و زیر آب گرفتم.
پدرم سرش رو توی آشپزخونه کرد و گفت دختر جون، ببخشید که مزاحمت شدیم ، میخوای نونها رو برات قیچی کنم ؟!
تازه یادم افتاد که حتی بهشون سلام هم نکرده بودم ...
تمام شب عین دو تا جوجه کوچولو روی مبل کز کرده بودند ، وقتی شام آماده شد پدرم یک کتلت بیشتر بر نداشت و مادرم به بهانه ی گیاه خواری چند قاشق سالاد کنار بشقابش ریخت و بازی بازی کرد! خورده و نخورده خداحافظی کردند و رفتند و این داستان فراموش شد و پانزده سال گذشت...
چند روز پیش برای خودم کتلت درست می کردم که فکرش مثل برق ازسرم گذشت :
نکنه وقتی با اصغر حرف می زدم پدرم صحبت های ما را شنیده بود؟
نکنه برای همین شام نخورد؟
از تصورش مهره های پشتم تیر می کشد و دردی مثل دشنه در دلم می نشیند ، راستی چرا هیچ وقت برای اون نون سنگک ها ازش تشکر نکردم؟!
آخرین کتلت رو از روی ماهیتابه بر می دارم و یک قطره روغن می چکد توی ظرف و جلز محزونی می کند...
واقعا چهار تا کتلت چه اهمیتی داشت؟!!
حقیقت مثل یک تکه آجر توی صورتم می خورد:" من آدم زمختی هستم"!!!
زمختی یعنی ندانستن قدر لحظه ها، یعنی نفهمیدن اهمیت چیزها، یعنی توجه به جزییات احمقانه و ندیدن مهم ترین ها ...
حالا دیگه چه اهمیتی داشت این سر دنیا وسط آشپزخانه ی خالی چنگال به دست کنار ماهیتابه ای که بوی کتلت می داد آه بکشم...؟!
آخ! لعنتی، چقدر دلم تنگ شده براشون؛ فقط… فقط اگر الان پدر و مادرم از در تو می آمدند،
دیگه چه اهمیتی داشت خونه تمیز بود یا نه...؟!
میوه داشتیم یا نه …؟!
همه چیز کافی بود :
من بودم و بوی عطر روسری مادرم، دست پدرم و نون سنگک ...
پدرم راست می گفت : نون خوب خیلی مهمه و من این روزها هر قدر بخوام می تونم کتلت درست کنم، اما کسی زنگ این در را نخواهد زد، کسی که توی دستهاش نون سنگک گرم و تازه و بی منتی بود که بوی مهربونی می داد...
اما دیگه چه اهمیتی دارد؟
چیزهایی هست که وقتی از دستش دادی اهمیت ش را می فهمی.
نون سنگک خشخاشی دو آتشه هم یکی اش !!!
منبع : nesvan.wordpress.com با سپاس از فاطمه شجاعی عزیز برای ارسال این مطلب
سخن روز : گوشهايت را ميگيري ،چشمهايت را مي بندي، زبانت را گاز ميگيري،اما حريف افكارت نخواهي شد و چقدر درد ناك است درد فـــــهمـيـــدن...هگل
شاه میگوی سیردار
مواد لازم:
روغن زیتون: نصف پیمانه
سیر، ریز خرد شده: 4 حبه
فلفل قرمز تند: 2 عدد، دانه گرفته و ریز خرد شده
شاه میگوی پخته شده: 450 گرم
برگ جعفری: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
نان ترد فرانسوی برای سرو
لیموی برش زده برای تزیین
طرز تهیه:
1)روغن را در ماهیتابه بزرگی روی حرارت ملایم گرم کنید. سیر و فلفل قرمز چیلی را اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه تا زمانی که نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند، آنها را بپزید.
2)میگوها را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه یا تا زمانی که کاملا حرارت ببینند و با مخلوط روغن و سیر ترکیب شوند، سرخ کنید. سپس آنها را از روی حرارت بردارید.
3)برگهای جعفری را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. بسته به ذائقهتان به آن نمک و فلفل بزنید.
4)میگو و روغن سیردار را به نسبت در بشقابهای مخصوص سرو گرم تقسیم کنید و با مقدار فراوانی نان ترد فرانسوی سرو نمایید. با برشهای لیمو آن را تزیین کنید.
بستنی میوه ای برای کودکان
مـواد لازم برای 6 کودک:
کیوی 2عدد
120 کیلوکالری
هندوانه 100 گرم
60 کیلوکالری
توتفرنگی 1 لیوان
60 کیلوکالری
آناناس 4 حلقه
120کیلوکالری
آب سیب 2/1 لیوان
60کیلوکالری
آب آناناس 1لیوان
120 کیلوکالری
آب پرتقال 1لیوان
120 کیلوکالری
طـرز تـهـیـه:
* در ظرفی برش هندوانهتان را به صورت گلولههای کوچکی در آورید و به کناری بگذارید.
* کیوی و توتفرنگی را با هم در مخلوطکن بریزید و آناناسها را به صورت مکعبی خرد کنید.
* آنگاه مخلوط کیوی و توتفرنگی را با آب سیب مخلوط و قالب مخصوص تهیه بستنی یخی را با این مایه پر کنید.
* تکههای آناناس را نیز با آب پرتقال مخلوط کنید و گلولههای هندوانه را در آب آناناس بیندازید و هر یک از این مخلوطها را در قالبهای مخصوص بریزید و آنها را برای حداقل 4 ساعت در فریزر قرار دهید.
* به این ترتیب بستنیهای یخی رنگارنگ شما آماده خوردن خواهند بود.
خورش پرتقال
مواد لازم:
پرتقال 6 عدد
مرغ 1عدد متوسط
كره 50 گرم
شكر 2 قاشق سوپخوری
زعفران به مقدار كم
خلال پسته 2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمك به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرغ را در قطعات كوچك ببرید و كمی در كره تفت دهید. سپس پوست یك پرتقال را كه خلال كرده و تلخی اش را گرفته اید با یك تا دو لیوان آب و نمك به مرغ اضافه كنید و بگذارید بپزد. پوست 6 عدد پرتقال را بگیرید و حتی پوست نازك پره های پرتقال را نیز گرفته و قسمت های گوشتی پرتقال را به مرغ پخته اضافه كنید. شكر و زعفران را نیز اضافه كنید چند دقیقه بپزید تا پرتقال ها له نشوند وقتی در ظرف خورش را كشیدید، خلال پسته را روی آن بریزید.
آش آبادان
مواد اولیه:
بلغور دو پیمانه
برنج یک پیمانه
گوشت گوسفندی بدون استخوان 800 گرم
تره خرد شده چهار پیمانه
عدس یک پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
نخود نصف پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
پیاز یک عدد
پیاز داغ و گرد لیموعمانی به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را با پیاز، نمک و زردچوبه میپزیم. حبوبات را هم جداگانه پخته و کنار میگذاریم.
برنج و بلغور را روی حرارت گذاشته و میگذاریم بپزد. سپس حبوبات پخته شده تره، نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه کاری را میافزاییم، پس از مخلوط کردن، گوشت پخته شده را با گوشتکوب کوبیده و به مواد فوق اضافه کرده و هم میزنیم. در این مرحله آش را باید خوب هم زد تا ته نگیرد و همه مواد خوب مخلوط شده و کشدار شود تا به غلظت حلیم برسد.
سپس با پیاز داغ، گرد لیمو عمانی و کمی ادویه مخلوط تزئین میکنیم.
املت مکزیکی
مواد لازم:
روغن ذرت یا زیتون=یک قاشق غذاخوری
پیاز خوردشده=یک عدد کوچک
سیر خورده شده=2حبه
زیره سبز پودر شده=1قاشق چای خوری
چیپوتله پودر شده= 1قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای رنگی خوردشده= 3عدد(سبز، قرمز، نارنجی) توی دستور جالاپنو نوشته که اگه داشتید از اون استفاده کنید
پوره گوجه فرنگی یک قوطی یا 4پیمانه گوجه خوردشده
لوبیا قرمز یک قوطی کنسروی
نعناع یا پونه تازه خورد شده= یک قاشق غذاخوری
گشنیز درشت خورد شده تازه= یک مشت پر
تخم مرغ=4عدد
پنیر چدار (من از پنیر پارمسان استفاده کردم)= 1/2پیمانه
قارچ= 4عدد متوسط (تو دستورش نبود)
طرزتهیه:
اول پیاز رو سرخ کنید با روغن تا طلایی بشه بعد سیر و زیره و پودر چیپوتله رو اضافه کنید حدود یک دقیقه تا عطرشون دریباد (باید اقرار کنم که زیره طعم و عطر عالی به این غذا میده) بعد فلفل دلمه ای های رنگی رو مریزیم یه کم از سفتی دربیان
قارچ های خورد شده که قبلاً با آبلیمو یه کوچولو تفتشون دادیم رو بهمراه گوجه فرنگی و کنسرو لوبیا و نعنای خورد شده به مواد اضافه کنید و بذارید اونقدر آهسته مواد بجوشن که مایه مون غلیظ بشه. توی دستور لوبیای سیاه اومده اما من چون لوبیای سیاه نداشتم از کنسرو لوبیا قرمز استفاده کردم البته بعداً به این نتیجه رسیدم که اگه لوبیا رو خودم با آب گوشت درست کرده بودم و از کنسروش استفاده نمیکردم مزه بهتری به غذام میداد.
حالا یه ظرف انتخاب کنید که بتونید مایه تون رو توش بریزید و توی فر بذارید، البته قبلش یه مقدار از مواد رو بریزید تخم مرغهارو توش بشکنید گشنیز روی مواد بپاشید بعد بقیه مواد رو دور تخم مرغ بریزد، اونوقت بذارید توی فر.
5-8 دقیقه توی فر به دمای 350 درجه فارنهایت بذارید تا تخم مرغها ببنده.
بعد ظرف رو دربیارید پنیر رو روش بپاشید 1دقیقه بذارید تو فر که صرفاً پنیر آب بشه.
اینم بگم که من چون میخواستم تو اون ظرفه که عکسش هست درست کنم، مواد و تخم مرغهام رو نصف کردم و توی 2مرحله تو فر گذاشتم.
غذاهایی علیه گرسنگی !!
دکتر بارابارا رولز، دکتر و محقق دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا با توجه به تحقیق گستردهای که در غذاهای پر حجم انجام داده، معتقد است در طول روز به مقدار زیاد غذاهای پر حجم و البته کم کالری میل کنید، تا کالری کمتری دریافت کنید.
در واقع رژیم غذایی دکتر رولز بر دو استراتژی ساده، استوار است. او به تمامی بیماران خود توصیه میکند که برای لاغری قبل از غذا، یک کاسه سوپ و یا سالاد بخورند تا حجم معده آنها پر شود و غذای کمتری بخورند و یا این که غذای اصلی خود را با آب و یا غذاهای فیبردار پر کنند ( البته نه به حدی که مزه غذای آنها کاملاً از بین برود ). با این دو روش کالری کمتری جذب خواهند کرد.
غذاهای حاوی آب و فیبر
غذاهای حاوی آب و فیبر علاوه بر این که کالری کمتری دارند، موجب حجیم شدن و کش آمدن معده میشود و مدت بیشتری طول میکشد تا غذای داخل معده خالی شود و همچنین از لحاظ روانی، وقتی یک ظرف بزرگ سالاد را میبینید، احساس سیری خواهید کرد. بهترین بخش این موضوع آن است که با مصرف غذاهای کم کالری بدون این که رژیم غذایی سختی بگیرید، چندین کیلو از وزن خود را کم میکنید.
بیشتر افرادی که رژیم میگیرند، بعد از مدت کوتاهی احساس گرسنگی شدید میکنند و چند روز بعد هم خسته شده و رژیم خود را کنار میگذارند. اما با این روش، از آنجا که حجم غذایی که میخورید زیاد و البته کمکالری است، بدون این که احساس ضعف کنید، چندین کیلو از وزن شما کم خواهد شد و در واقع این غذاها، گرسنگی را مهار میکنند. کارشناسان معتقدند که این روش، یکی از روشهای مناسب برای کاهش وزن است. دلون جکسون سخنگوی انجمن رژیم غذایی آمریکا، معتقد است که اگر حداقل یکی از وعدههای غذایی حاوی فیبر و یا آب و وعده دیگر حاوی پروتئین بدون چربی باشد، احساس سیری خواهیم کرد؛ با اینکه کالری کمی دریافت کردهایم!
پروتئین کم کالری
پروتئین کم کالری، گرسنگی را کاهش میدهد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پروتئینهای بدون چربی مانند گوشت بدون چربی، ماهی، مرغ، سویا و تخممرغ در فرد احساس پری و سیری ایجاد میکنند و موجب کاهش وزن میشوند.
در مطالعات اخیر نشان میدهند خانمهایی که رژیم غذایی آنها شامل 30 درصد پروتئین است، علاوه بر این که وزن ایدهآلی دارند، توده عضلانی آنها نیز بیشتر از سایرین است. دکتر کمپبل معتقد است 20 تا 30 گرم پروتئین در روز میتواند اشتها را کاهش دهد و نبود پروتئین کافی در رژیم غذایی، میل به خوردن را افزایش میدهد.
افزودن پروتئین بدون چربی به هر یک از وعدههای غذایی مفید است، ولی مصرف آن در وعده صبحانه مؤثرتر خواهد بود. مطالعهای در سال 2007 در مرکز تحقیقات و زیستشناسی pennington انجام و در آن کاهش وزن افرادی که صبحانه دو عدد تخممرغ میخورند با سایر افرادی که به همان مقدار کالری و البته حجم یکسان صبحانه میخوردند، مقایسه شد. این مطالعه، گزارش میدهد خانمهایی که پنج بار در هفته، به مدت هشت هفته، برای صبحانه دو عدد تخممرغ خوردند، به نسبت سایرین، علاوه بر اینکه 65 درصد از اضافه وزن خود را کاهش دادند؛ چربی دور کمر آنها 83 درصد کاهش و سطح انرژی آنها افزایش یافت؛ اما مقدار کلسترول و تریگلیسیرید خون آنها تفاوت قابل توجهی دیده نشد. این خانمها که در دو وعده صبحانه تخممرغ ( پروتئین ) خورده بودند، در طول روز علیرغم اینکه کالری کمتری دریافت میکردند، کمتر گرسنه میشدند و افرادی که صبحانه کربوهیدرات خورده بودند، علاوه بر کالری بیشتر، احساس گرسنگی شدید نیز میکردند.
غذاهای جامد
غذاهای جامد نیز در انسان احساس پری و سیری ایجاد کنند. پژوهشگران معتقدند که خوردن غذاهای جامد بیشتر از نوشیدن مایعات، موجب احساس سیری در انسان میشود. دکتر کمپبل معتقد است غذاهای جامد بیش از نوشیدنیها و مایعات در معده باقی میمانند.
آگاهانه غذا بخورید
وقتی که معده شما از غذا پر میشود، به مغز سیگنالی میفرستد که به اندازه کافی خوردهاید و از غذا خوردن دست بکشید. اما همیشه این سیگنال به موقع به مغز فرستاده نمیشود؛ مخصوصاً اگر پای دسر نیز در میان باشد!
کارشناسان علوم تغذیه میگویند برای کمک به هماهنگی سیگنالهای بدن در وقت مناسب، بهتر است کمی آرامتر غذا بخورید. متخصصان تغذیه توصیه میکنند که خوردن یک وعده غذا، حداقل باید نیم ساعت طول بکشد. برای طولانی کردن غذا لقمهها را به خوبی بجوید و از قاشق و چنگال کوچک استفاده کنید.
با افزودن غذاهای زیر به رژیم غذایی خود میتوانید گرسنگی را مهار و مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید:
سوپها، غلات سبوسدار،حبوبات، میوهها و سبزیها، گوشت، ماهی، مرغ، تخممرغ غلات کامل مثل ذرت بو داده.
افزودن فیبرها به رژیم غذایی روزانه
در اینجا به چند راهکار ساده برای افزودن این مواد مغذی به رژیم غذایی روزانه و مبارزه با گرسنگی ارائه میشود :
1 - سبزیهای تازه را قطعه قطعه و آن را به ظرف ماکارونی اضافه کرده یا به ظرف اصلی سالاد، تخممرغ پخته شده اضافه کنید.
2 - به جای خوردن آب میوه و یا میوههای خشک، میوه را به طور کامل بخورید.
3 - برای تنقلات، غلات سبوسدار، پاپ کورن و حبوبات را انتخاب کنید.
4 - قبل از غذای اصلی، سالاد سبزیجات و یا سوپ بخورید.
5 - ماهی، گوشت بدون چربی، آجیل، لوبیا، سویا و یا تخممرغ را در یکی از وعدههای غذایی خود بگنجانید.
6 - سالاد میوه درست کنید و آن را به عنوان دسر بخورید.
7 - لبنیات کمچربی را در تمامی وعدههای غذایی و یا میانوعدهها فراموش نکنید.
کیک لیمو و نارگیل
موادلازم:
تخممرغ =سه عدد
شكر =يك و نيم پيمانه
شير =يك پيمانه
كره ذوب شده و روغن و پودر نارگیل =از هر کدام نصف پيمانه
بيكينگ پودر =دو قاشق چايخوري
وانيل= 1/4 قاشق چايخوري
پودر بادام =دو قاشق سوپخوري
آرد =شش قاشق غذاخوري سر پر
ليموترش =يك عدد
تخممرغ و شكر را خوب زده تا حجيم شود. سپس روغن، كره و شير را ريخته و همبزنيد. پس از اين مرحله پوست ليمو را رنده كرده و همراه با پودر بادام و پودر نارگيل به مواد اضافه كرده و دوباره هم بزنيد. آرد و بيكينگ پودر را الك كرده و آرام آرام با وانيل به مواد كيك اضافه كرده و دوباره هم بزنيد. حالا ديگر زماني است كه ميتوان آب ليمو را اضافه كرد و خوب مخلوط كنيد و در قالب چرب شده بريزيد، سپس 35 الي 45 دقيقه در فر با حرارت 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد. بعد از خنك شدن كيك، آن را با خامه فرم گرفته، ليمو و پودر نارگيل تزيين كنيد.
مجبوس، یک نوع پلو یونانی
مواد اولیه:
برنج دو پیمانه
فلفل دلمهای یک عدد
گوجهفرنگی دو عدد
پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
فیله مرغ شش عدد
کره 50 گرم
هل یک قاشق مرباخوری
زیره سیاه نیمکوب یک قاشق مرباخوری
پودر کاری، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران حل کرده و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را آبکش نموده، فیلههای مرغ را با بیفتککوب زده و در کره تفت میدهیم. پوست و دانه گوجهفرنگیها را گرفته و به صورت مکعبی خرد نموده و به همراه فلفلدلمهای خرد شده، پیازداغ و ادویهها تفت داده و بر روی حرارت میگذاریم تا آب آن کشیده شود.
کف قابلمه را با روغن چرب کرده و از برنج را داخل آن ریخته، زعفران، فیلههای مرغ و سس را روی برنج میریزیم و به همین ترتیب ادامه میدهیم و در آخر مواد و برنج را با هم مخلوط نموده و بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا دم بکشد.
باقلا پلو ی خوشمزه
مواد لازم:
گوشت دنده 750 گرم
برنج گلستان1 کیلو
شوید نیم کیلو
باقلاسبز 0/5 کیلو
پیاز 2 عدد
زعفران گلستان به مقدار کافی
ادویه به مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
دارچین به مقدار کافی
طرز تهیه:
برنج را خیس کنید . گوشت را با پیاز و زعفران و ادویه و نمک بگذارید بپزد . باقلا را در صورت درشت بودن به صورت خلال و در صورت ریز بودن به صورت لپه در آورید .
شوید را خرد کنید . برنج را بپزید و آبکش کنید . ( برای باقلا پلو بهتر است برنج را کمی زودتر آبکش کنید ) ته قابلمه روغن بریزید و لایه لایه برنج ، باقلا و شوید بریزید . رویش آب روغن بدهید . موقع کشیدن گوشت ها را لا به لای باقلا بگذارید و روی آن را زعفران بدهید .
طرز تهیه ی تورندو! غذایی شیک و راحت
مواد لازم :
فیله گوساله 250 گرم
پیاز یك عدد
سیر له شده یك تا دو حبه
زرده تخممرغ دو عدد
ترخون و گشنیز خرد شده سه تا چهار قاشق غذاخوری
سس گوجهفرنگی نصف پیمانه
فلفلسیاه یك قاشق چایخوری
سركه نصف پیمانه
كره آب شده 100 گرم
روغن مایع یك قاشق غذاخوری
قارچ 100 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه :
گوشت را نیم ساعت در فلفل بخوابانید. پیاز و سیر را در ظرف مناسبی بریزید. سپس سركه را با مقداری آب، سس گوجه فرنگی و كمی نمك روی حرارت كم بگذارید تا بجوشد و آب آن تمام شود. سپس آن را بردارید تا خنك شود. زرده تخممرغ را با دو قاشق آب و كمی نمك هم بزنید و به روش بن ماری داغ كنید. كره را كمكم اضافه كنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا سسی مانند مایونز، غلیظ به دست آید. سپس ترخون و گشنیز را با پیاز، سیر پخته شده و قارچ به مواد اضافه كرده و هم بزنید. روی گریل یا یك تابه سنگین، مقداری روغن بریزید و تورندو را در تابه یا گریل گرم بیندازید. پس از دو، سه دقیقه برگردانید و پس از سه دقیقه دیگر نمك بپاشید و بردارید. تورندو آماده است، سس را در ظرف جداگانهای كنار ظرف تورندو بگذارید و با نان سفید، سیبزمینی پخته یا سرخ كرده روی میز بگذارید و سرو كنید.
نکته:
بن ماری : گرم کردن و حل کردن مواد غذایی روی بخار آب را طریقه بن ماری میگویند . مثال: محتوی ظرف غذا را در ظرف آبی قرار داده و آن را روی حرارت اجاق گاز قرار میدهیم تا آب آرام آرام بجوشد و غذای سرد به این وسیله گرم شود و این بهترین و بهداشتی ترین روش برای گرم کردن غذاو حل کردن شکلات می باشد.
طرز تهیه خوراک مرغ و برنج رژیمی
آب گوشت یا مرغ 1 فنجان
سس سویای کم نمک 2 قاشق سوپخوری
زنجبیل خرد شده 1 قاشق سوپخوری
سرکه ی برنج یا خرما 2 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
کنسانتره ذرت 2 قاشق چایخوری
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
سینه ی مرغ بدون پوست و استخوان 1/5 پوند
موسیر پوست کنده شده و قطعه شده 2 عدد
برنج گلستان( پخته شده و سرخ شده )2 فنجان
کلم بروکلی بخارپز شده 1 بوته
در یک کاسه متوسط سس سویا و آب گوشت و سرکه و زنجبیل و شکر را مخلوط کرده و کنار بگذارید.
در یک ماهی تابه نچسب روغن را با درجه متوسط داغ کنید. مرغها را حدود 6 دقیقه درون روغن بپزید و بعد آنرا کنار گذاشته و گرم نگهدارید.
در یک قابلمه ی نچسب دیگر مخلوط آب گوشت را بریزید و بگذارید جوش بیاید سپس مرغ و موسیرها را داخل آن بریزید آب گوشت باید روی مرغها را بگیرد. بگذارید به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشد.
غذا آماده است و میتوانید مرغها را با برنج آب پز و سرخ شده و کلم بروکلی آب پز سرو کنید.
آش برنج همدانی
مواد اولیه:
برنج یک پیمانه
آب قلم دو پیمانه
گشنیز 200 گرم
عدس 1/4 پیمانه
ماست یا آبغوره برای سرو غذا و نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
متخصصان تغذیه معتقدند آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است پس دست به کار شوید و برای اعضای خانوادهتان این آش آسان و کم هزینه را تهیه نمایید.
ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت خیس میکنیم(بدون نمک)، آب قلم را روی برنج ریخته و میگذاریم چند جوش بزند پس از آن عدس، گشنیز و مقداری نمک اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد. وقتی آش لعابدار شد در ظرف مورد نظر میکشیم. برای سرو این آش میتوانید به آن ماست یا آبغوره اضافه کنید.
23 نکته برای حفظ طعم چای و قهوه
12 نکته برای چای
1- ما چای را در مکانی خشک نگهداری کنید. اگر چای خشک بیشتر از 4 تا 5 روز در مکانی مرطوب بماند، امکان کپک زدن و بدطعم شدن آن وجود دارد، بنابراین یخچال به هیچوجه محل مناسبی برای نگهداشتن چای خشک نخواهد بود.
2- کابینتهایی که از نور و رطوبت دور هستند، مناسبترین مکان نگهداری چای خشک محسوب میشوند.
3- بهتر است برای جلوگیری از تغییر عطر، طعم و رنگ چای خشک، آن را درون ظروف شیشهای یا فلزی تیرهرنگ که کمترین نور و رطوبت را به خود جذب میکند، قرار دهید.
4- اگر قرار است بسته چای را باز کنید و آن را داخل شیشههای روشن مخصوص نگهداری چای، قند و شکر کنار سماور بریزید، باید حداکثر به اندازه نیاز یک هفته خانوادهتان باشد، زیرا قرار گرفتن چای خشک در معرض نور زیاد باعث کاهش کیفیت عطر و طعم آن میشود.
5- چای خشک را بیشتر از نیاز یک ماه خانوادهتان نخرید و آن را انبار نکنید. خوشبختانه چای خشک از محصولاتی است که همیشه در دسترس قرار دارد و خرید بیش از اندازه آن جز اشغال کردن فضا، سودی نخواهد داشت.
6- اگر 2 تا 3 بسته چای را یکجا خریداری کردهاید، بهتر است تا زمانی که به آنها نیاز ندارید، بستهشان را باز نکنید. چای خشک تا تاریخ انقضایی که روی بستهاش نوشته شده، خیلی خوب و باکیفیت داخل بستهبندیاش میماند اما اگر آن را خارج کنید، ممکن است عطر و طعم اولیهاش را از دست بدهد.
7- بعد از هر بار استفاده، حتماً در ظرف چای خشک را محکم ببندید چون گرما و هوا هم از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند.
8- هرگز از پیمانههای خیس برای برداشتن چای خشک از ظرفش استفاده نکنید. این خیسی و رطوبت میتواند باعث کپک زدن سطوح زیرین چای شود.
9- انباری یا کابینتهای مشرف به نور آفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری چای نیستند، چون گرما میتواند کپک زدن برگهای چای را در پی داشته باشد.
10- حد امکان از خرید و نگهداری چای فلهای خودداری کنید. در خرید محصولات فلهای نمیتوان به ادعای فروشندگان در مورد تازه یا کهنه بودن محصول و چگونگی نگهداری آن در مغازه اطمینان کرد.
11- چای خشک به سرعت بوی خوراکیهای دیگر را جذب میکند، بنابراین از قرار دادن آن در کنار خوراکیهایی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید.
12- اگر میخواهید چای خوش عطری داشته باشید، داخل ظرف چای خشکتان یکی، دو عدد چوب دارچین، دانه هل یا چند عدد گلبرگ گل محمدی کاملاً خشک بیندازید.
3 نکته برای چای کیسهای
1- چایهای فوری کیسهای فقط برای مواقع ضروری و مسافرتها تولید شدهاند، بنابراین خریدن چند بسته از آنها و نگهداریشان در منزل کار معقولی به نظر نمیرسد.
2- بعد از باز کردن بستهبندی چایهای کیسهای، حتماً چایها را با بستهبندیشان درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید. از آنجا که چایهای کیسهای پیش از مصرف، شسته نمیشوند، امکان نشستن گرد و غبار روی آنها و انتقال آلودگی به لیوان آب جوش وجود دارد.
3- چایهای کیسهای به سرعت بوی محیط را به خود میگیرند، بنابراین از رها کردن طولانیمدت آنها در محیطهای باز و بدون بستهبندی اصلیشان (به خصوص در کنار خوراکیهای بودار) خودداری کنید.8 نکته برای قهوه
1- به طور کلی نگهداری دانه قهوه بسیار سادهتر از پودر قهوه است، بنابراین به شما توصیه میکنیم هنگام خرید قهوه، دانههای آن را تهیه و خودتان در منزل آسیابشان کنید.
2- اگر دانههای قهوه را درون قوطیهای فلزی یا ظروف شیشهای تیرهرنگ با درهای محکم بریزید، میتوانید مطمئن باشید که حداقل تا 4 ماه بدون تغییر رنگ و بو باقی میمانند.
3- هر بار به اندازه نیاز روزانهتان دانههای قهوه را پودر کنید.
چای خشک به سرعت بوی خوراکیهای دیگر را جذب میکند، بنابراین از قرار دادن آن در کنار خوراکیهایی با بوی تند مانند سیر یا سرکه خودداری کنید4- پودر قهوه تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
4- پودر قهوه تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم داخل ظروف شیشهای با رنگ تیره باقی میماند.
5- ظروف نگهداری قهوه را در مکانهای خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.
6- اگر دانههای قهوه را درون نایلونهای محکمی بریزید و در نایلون را هم پس از خارج کردن هوای آن، محکم گره بزنید، میتوانید آن را تا یک ماه داخل فریزر نگهداری کنید.
7- مکانهای مرطوبی مانند یخچال، جای مناسبی برای نگهداری پودر قهوه نیستند.
8- هرگز از پیمانههای خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد